viernes, 5 de julio de 2019

L’Acció, edició dimarts 3 de desembre de 1935, pàg. 2


EL PRIMER NÚMERO DE «L'ANTENA».

Ahir, Ràdio Terrassa, començà l'emissió radiofònica del seu diari parlat «L'Antena». La—diem ne—aparició d'aquest nou col·legi havia suscitat interès molt viu I comprensible entre els radio escoltes i els ciutadans. Podem dir que l'emissió de «L’Antena» fou escoltada arreu de Terrassa.

El pòrtic del primer número contenia el programa a desenvolupar i la consabuda salutació a la premsa. Després seguien interessants articles, llegits per llurs autors, recensions dels passats actes esportius i una enorme profusió de notícies locals de tota mena.

Desitgem llargues prosperitats al nou diari.

CONSEQÜÈNCIES DE LA VENTADA D'AHIR.

La ventada que diumenge a la nit i quasi tot ahir s'ensenyorí de la regió, no produí, sortosament, a Terrassa, cap mena d'accident personal.

No obstant, la propietat, apart dels danys de menor quantia inherents a les ventades com la d'ahir, ha de lamentar l’ensulsiada d'una casa en construcció a la carretera de Martorell, enfront mateix de la piscina del club de natació, sense que vagi ocórrer cap desgràcia.

ELS PATRONS DEL GÈNERE DE PUNT CRIDATS PER LA CONSELLERIA DEL TREBALL

Obeint una comunicació rebuda del conseller del Treball, l'alcalde accidental gestor de la nostra ciutat, ha fet portar un avis als elements de la patronal de la nostra ciutat, per tal que aquests compareguessin avui a les dotze del migdia a la Conselleria del Treball.

Per les noticies que tenim aquesta reunió s'ha celebrat, i en el curs de la mateixa hom ha intentat arribar a un acord, en allò que a refereix a l'actual conflicte.

EL CURS DE LA VAGA DELS MITJAIRES.

Continua desenvolupant-se amb tota normalitat la vaga que ahir iniciaren amb gran disciplina i fermesa, els obrers del Gènere de Punt de la nostra ciutat.

Tal com ja diguérem, ahir a les cinc de la tarda, es celebrà una reunió a Barcelona, a la qual hi assistiren les representacions obreres i patronats. Aquesta reunió fou presidida pel president dels jurats mixtos, el qual assistí a la reunió com a delegat del conseller del Treball. Precisament i desmentint una versió que ahir ens fou donada per l'actual alcalde gestor, hem de fer avinent que la reunió no es celebrà al Jurat Mixt, sinó que aquesta tingué lloc a la conselleria del Treball. Ei delegat del conseller assistí a la reunió per tal de declarar legal o il·legal la vaga. Com ja sabem, la vaga és legal i per tal d'arribar a la solució de la mateixa els representants obrers acceptaren l'arbitratge de les autoritats, cosa que no han fet ets patrons.

La reunió durà fins prop de les deu de la nit. Com ja es de suposar, en la mateixa es feren diverses proposicions per a l'arranjament del conflicte, objectiu que no es pogué aconseguir, donada la mala disposició en que està col·locada la part patronal, segons les versions que en tenim.

Avui ai migdia una comissió del Sindicat, amb el seu president Bertran, ha sostingut una entrevista amb ´l’alcalde.

ASSEMBLEA DELS VAGUISTES DEL GÈNERE DE PUNT.

Demà a les sis de la tarda, els obrers del Sindicat del Gènere de Punt de la nostra ciutat, es reuniran en assemblea general al saló del Cinema Catalunya.

En la reunió es donarà compte de les gestions portades a terme fins ara, i de les orientacions a seguir.

Aquesta assemblea ha desvetllat enorme interès entre els obrers del Gènere de Punt, els quals es troben plens d'entusiasme pel triomf de la seva vaga.

No hay comentarios: