viernes, 5 de julio de 2019

El Dia, Edició dimars 3 de decembre de 1.935, pàg. 2


L'INCENDI DE LA NIT PASSADA.

Ahir, a les 12 de la nit, la sirena d'alarma assabentà que quelcom d'anormal ocorria a la ciutat. En efecte; prop de mitja nit, uns veïns del carrer de Claris, observaren que sortia fum d'una fusteria instal·lada al número 18, del mateix carrer. Avisaren tot seguit als bombers, els quals al temps d'acudir al lloc del sinistre, veieren la cosa, ja completament devorada per les flames.

Ràpidament es procedi a l'extingiment del mateix, causant la mateixa força de les aigües, l'ensorrament dels sostres interiors, ja de si, poc reforçats.

Prop de dos quarts de dues, el foc fou sufocat del tot i es pogué comprovar que la destrucció a l'interior, havia estat completa, car maquinària, utensilis i existències, tot havia estat destruït per l'incendi, creient-se que el valor de les pèrdues ascendeix a 12.000 pessetes aproximadament.

La fusteria incendiada, és propietat de Melcior Farran i Rabassa, el qual té el seu domicili al carrer de la Mina,85. L'edifici i el seu contingut, estan assegurats.

AI toc d'avis, un gran nombre de gent acudí al lloc del foc desfilant un cop apagat el maleix. També hi comparegué la guàrdia civil, la Creu Roja, el cap de la guàrdia municipal senyor Carramiñana amb alguns elements d'aquest cos i alguns regidors de l'Ajuntament.

AUXILIATS AL CENTRE MÈDIC.

Ahir, va personar-se al Dispensari Municipal, Joan Borràs, de 44 anys, domiciliat al carrer Viveret, 5, el qual presentava una contusió maxilar, produïda a la via pública, que li fou assistida al mentat Centre.

Hi comparegué, així mateix Pere Brunós, de 28 anys que viu al carrer de Bartrina 74 per tal que li assistissin una ferida infectada del dit polze esquerre, que es produí dies enrera, en unes renyines al carrer de Jaume Jover.

Fou auxiliada, també Maria Caballero i Pérez, de 43 anys. habitant al carrer de Llúria. 172. la qual oferia una ferida incisa a l'avantbraç esquerre, que li ocasionaren en el transcurs d'unes batusses familiars.

SOBRE UNA SUBSTRACCIO DE DlNER.

Amb referència a la substracció que donàvem compte en l'edició d'ahir, podem afegir que la detinguda Anna Costa després d'interrogada i no trobant-li proves acusatòries fou alliberada ahir a la tarda. Quant a la seva companya de Barcelona, de la qual es sospita, sembla que ha desaparegut, puix que no se l'ha trobada on es suposava.

El valor del que fou sostret pot assegurar-se que ascendeix a 600 pessetes, aproximadament.

No hay comentarios: