lunes, 22 de julio de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 18 de desembre de 1.935, pàg 18


La vaga del ram de gèneres de punt segueix com el primer dia.

La comissió obrera féu lliurament al Delegat del Treball de Barcelona de la resposta donada per l’Assemblea celebrada al Cinema Doré de la nostra ciutat.

Obrers i patrons han estat en espera de les ordres que des de la Conselleria del Treball de Barcelona es donin.

D’una manera molt estranya tres reclosos de la presó de Terrassa es feren escàpols sense que per ara n’hagi estat trobat cap rastre.

Segons sembla, i per versions recollides, els tres fugitius trobaren obertes dues portes interiors: la del pati i una altra d’un corredor; quant a la porta que dóna al carrer, trobaren les claus al pany. No cal rumiar gaire, doncs, per a suposar que s’escaparen sense gaires obstacles.

Un dels oficials de la Presó, en intentar detenir-los, rebé una forta empenta que sembla que l’impedí de poder fer res més en persecució dels fugitius.

No hi hagué cap altre oficial que els impedís la fuga, la qual fou practicada a dos quarts de sis de la tarda.

Els fugitius són els següents: Antoni Castellanos Morán i Antoni Nassarre i Solans, ambdós complicats en l’afer Baldó, acusats d’atracament i homicidi.

El tercer és Ramon Rius i Capdevila, detingut últimament com a un dels presumptes autors de l’atracament practicat a uns cobradors de la Anònima.

Demà, dijous, a les vuit del matí, arribarà novament el senyor Bisbe d’aquesta diòcesi, doctor Manuel Irurita, per tal de consagrar els altars del Sagrat Cor, Cripta i el de la Puríssima de la nostra església Parroquial del Sant Esperit.

A la Torre de Vacarisses, el noi de 14 anys, Antoni Escartín, trobà dintre la casa un coet dels que són emprats per a combatre les pedregades.

Amb la il·lusió d’engegar-lo, el partí per la meitat i es imposà a enlairar-lo apuntant un cigar contra el mig coet, el qual, com es lògic, li esclatà a la mà i li causà greus ferides, amb pèrdua del dit petit.

Ràpidament fou conduit al Dispensari Mèdic on, a causa de les greus ferides, fou precís amputar-li la mà.

A més, l’exposició li causà algunes ferides a la cara i ulls, també d’una certa importància.

No hay comentarios: