viernes, 12 de julio de 2019

L’Acció, edició dimarts 10 de desembre de 1935, pàg. 2


LA VAGA DELS MITJAIRES.

La vaga del gènere de punt continua desenvolupant-se igual que en dies anteriors. Ni el més lleu incident ha hagut de registrar-se fina a la data.

Sembla que ara el conflicte ha entrat en una nova fase, doncs aquest matí els obrers pel motiu de determinades diligències han estat a la Conselleria de Treball. En aquest lloc els han notificat que aquesta tarda tornarien a ésser reempreses les negociacions.

Efectivament, avui a les 4 de la tarda i sota el control d’un delegat del conseller del Treball, han recomençat les entrevistes entre patrons i obrers.

Ahir vespre una comissió del Sindicat estigué a l’Alcaldia, i féu la seva protesta davant el senyor Homs, per allò que es refereix a la forma en què ve actuant la part patronal. Sobretot pels avisos que particularment feren circular en els quals s’amenaçava a les obreres si no es reintegraven al treball.

Avui al matí la guàrdia civil ha continuat prestant servei de vigilància a la porta de nombroses fàbriques.

Poc més podem dir, doncs ara tota l’atenció dels afectats està fixada en les negociacions que han recomençat al despatx de l’alcaldia.

Desitgem que aquestes siguin fructíferes i que es solucionin, tal com en justícia es mereixen els litigis dels obrers locals del gènere de punt.

SERVEIS MENSUALS DE LA CREU ROJA.

Durant el mes passat la Creu Roja local ha efectuat els següents serveis:

4 trasllats de malalts a l'Hospital de Sant Llàtzer de la nostra ciutat; 1 trasllat d’un malalt al Dispensari Mèdic; 2 trasllats de malalts a la Mutua d’Assegurances; 1 trasllat d'un cadàver al dipòsit judicial; 1 auxiliat a la via pública; 1 auxiliat al seu domicili; 5 trasllats de malalts de Terrassa a Barcelona; 2 trasllats de malalts a la Clínica Mental de Barcelona.
Total 17 serveis.

LA IMPORTANCIA DELGÈNERE DE PUNT A TERRASSA SEGONS LA FORÇA ELËCTRICA.

Durant la passada setmana, i degut a l’actual conflicte del gènere de punt, de resultes del qual les fàbriques d’aquest ram estan parades, a la nostra ciutat es consumiren uns 62.000 quilowatts menys d’electricitat que els que normalment es gasten.

No hay comentarios: