martes, 23 de julio de 2019

L’Acció, edició dimecres 18 de desembre de 1935, pàg. 2


TRAGIC ACCIDENT A LA VIA DEL NORD.

El tren correu que amb direcció a Saragossa surt de la la nostra ciutat a les nou trenta cinc minuts, en ésser al quilòmetre, 332-728, situat al pas nivell que porta a la masia del propietari Marcet, coneguda per «Can Boada», ha atropellat un carro i el seu conductor quan anaven a traspassar el pas esmentat.

El fet, segons la referència que n'hem pogut treure, ha anat corn segueix:

Procedent del carrer Pi i Margall anava pel camí que condueix al pas a nivell, el carro número 328, matriculat a la nostra ciutat. Anava tirat per un ruc i era conduit per un home d'uns 50 anys, anomenat Josep Jordan, actualment domiciliat a la carretera de Rubí, 107. Quan carro i conductor s’han trobat en mig del pas a nivell, com sigui que en aquell lloc no hi ha casillaire, s'han vist sorpresos per la proximitat del convoi.

El primer pensament que es veu ha acudit al Jordan, ha estat el de girar el carro. Fatalment aquesta mesura ha estat desgraciada, doncs en aquell moment ha arribat el tren destrossant la part posterior del vehicle, i arrastrant el dissortat carreter juntament amb la cavalleria. Un gosset que anava dalt del carro ha estat llançat mort a uns metres de distància.

Era tanta la velocitat del tren que aquest no ha pogut parar fins més enllà d’uns 300 metres del lloc de la desgràcia. Llavors ha baixat el conductor i amb l’ajuda d'altres persones, han tret de la part anterior del convoi el cos del desgraciat carreter que havia expirat instantàniament. També ha estat necessari extreure els restes del ruc que ha quedat completament destrossat.

A continuació s'ha donat compte de la desgràcia al .Jutjat d'Instrucció i a la Comandància municipal. També ha estat avisada la Creu Roja, que ha acudit immediatament al lloc del fet.

Serien dos quarts de dotze quan el Jutjat ha vingut a ordenar l’aixecament del cadàver.

Era també present el metge forense senyor Cadafalch.

Acte seguit el cos de l'infortunat Jordan, ha estat posat a la camilla  negra de la Creu Roja, i conduït al dipòsit judicial del Cementiri Nou.

El tros més gros que ha quedat del carro, ha estat una vora de ferro d'una roda. Durant tot el llarg de la via hi havia trossos del vehicle; cap d'ells, però, arribava a un metre. Solament han quedat intactes un cistellet amb el dinar de l’infortunat carreter i el llum del carro.

No hay comentarios: