miércoles, 24 de julio de 2019

El Dia, Edició dijous 19 de decembre de 1.935, pàg. 2


SERA RETRIBUÏT qui retorni un sac de roba d'ús, que ha eslat recollit per un camió que venia en direcció a Terrassa avui dimecres, a dos quarts de vuit del matí, en el quilòmetre 4 de la Carretera de Sabadell lloc conegut pel baixador de can Figueras. Raó, a aquesta Administració.

EL SENYOR HOMS PARLA DE LA VAGA DEL GENERE DE PUNT I DE L'ACCIDENT D'AHIR.

Aquest migdia, l’alcalde senyor Homs ha explicat als informadors els detalls de l’entrevista que sostingué amb el nou Conseller de Treball, senyor Alexandre Gallard.

El senyor Homs va exposar li l’amoinos que resultava per totes les parts la continuació de la vaga i de les complicacions que reportaria, tota vegada que la manca de fabricació portarà la paralització dels tints i altres parts de l'acabat de les mitges, per ço que cal una ràpida solució per bé de l'indústria general terrassenca.

El senyor Gallard prometé interessar-se per la solució del conflicte afegint que encara que ha d'absentar-se per uns dies, puix ha de celebrar algunes entrevistes amb diverses personalitats a Madrid, prometé deixar una persona encarregada de l'afer, amb prou competència per a solventar-lo.

Per entrevistar-se precisament amb la mateixa a fi de reprendre les negociacions entre patrons i obrers, el senyor Gallard pregà al senyor Homs convoqués a les comissions de les mateixes per tal que aquest matí es presentessin a la Conselleria de Treball, la de patrons a les 11 i una hora més tard, la d'obrers, cosa que han complert les mateixes.

El senyor Homs, referint-se encara a la vaga, ha dit que acabava d'ésser assabentat per la Guàrdia Civil que avui s'havien registrat alguns incidents a la fàbrica "Media-seda S. A." situada al carrer d'en Prim, 62. Segons l'hi han detallat, a la citada fàbrica hi han comparegut avui unes obreres a treballar. Assabentats alguns elements, han fet acte de presència a la fàbrica i han interromput violentament el treball de les mateixes, arrancant les corretges i foragitant-les, afegint algunes amenaces per si les obreres tornaven a treballar demà al matí.

L'alcalde s'ha lamentat d'aquests fets que sols poden complicar el bon arranjament del conflicte.

Finalment el senyor Homs s'ha referit a l’accident que ahir ocorregué al pas a nivell de Can Boada. Ha dit que en la sessió municipal d' ahir vespre proposà a la Comissió de Govern la practica d'una protesta dirigida contra la Companyia del Nord per l'abandó amb que te els pasos de nivell, que com el del cas referit es troben ben a prop de la ciutat i són de gran i continuat  tràfec essent ben estrany que no sovintegin més encara els accidents.

No hay comentarios: