miércoles, 31 de julio de 2019

L’Acció, edició dissabte 28 de desembre de 1935, pàg. 2


REPOSI EN PAU MODEST SAMARRA I POSTILS.

Aquesta tarda, a dos quarts de quatre, ha estat conduit a la seva darrera estada el cadàver del conciutadà senyor Modest Samarra i Postils, què en vida havia estat, per durant molts anys, actiu administrador de «La Propagadora del Gas».

L’enterrament s’ha vist nombrosament assistit. En la comitiva fúnebre hi hem vist bona quantia d'amics republicans, car el finat, dintre tes seves possibilitats, era un republicà convençut i conseqüent.

Anys enrere, el senyor Samarra havia ostentat la presidència d'una entitat liberal i republicana que existia a Terrassa, abans de la fundació de la nostra Casa del Poble. Són molts dels nostres veterans que recorden la seva actuació que s’havia desenvolupat amb encert i activitat.

En aquests darrers temps, malgrat minvar la salut del senyor Samarra d'una manera paulatina fins arribar al trist desenllaç, les seves conviccions eren més braves que mai, en espera del reviscolament definitiu de la República per la qual ell tant havia maldat.

A la seva esposa i fills, entre els quals hi ha estimats amics adrecem el nostre més sentit condol.

LA LLAR AMIGA MASSONS-CASTELLA COLPIDA PEL DOLOR DE LA MORT DE LA FILLETA.

La sageta de la mort, que arriba disparada per un atac invisible, ha fet presa en la llar formada pels consorts, bons amics i correligionaris Pere Massons-Dolors Castellà.

La seva filleta Rosa, de nou anys d'edat, n'ha estat víctima d’aquestes sorpreses tristíssimes que ens depara el destí. Abans d'ahir a la nit li sobrevingué un atac d'apendicitis, de tanta intensitat, que anit passada ha mort, després d'una decisiva operació que li fou feta en la Mútua d'Assegurances.

Els pares de la nena que s'acaba d'extingir saben prou amb quanta sinceritat els republicans terrassencs comparteixen llur pena que com és natural, esdevé punyent i profunda. Els fills, en aquesta edat encara tènue, comencen a ésser l'acompliment d'una il·lusió que va esdevenint realitat: la realitat dels fills grans, intel·ligents, sensibles, bons de cor, aptes i prometedors, com així era la nena Rosa.

L’ACCIÓ s’associa de tot cor al condol de la llar amiga.

A les quatre d'aquesta tarda s’ha efectuat l'enterrament. S'ha vist enormement concorregut. Els alumnes d'ambdós sexes de l'Escola Lliure de Fraternitat Republicana, hi han assistit en totalitat. Han dedicat a la finada una bella corona de flors.

Al Cementiri Vell, després del sebolliment, el professor de la susdita Escola, senyor Cabot, ungit de vera emoció, ha donat les gràcies als concurrents en nom de la família. Els moments aquests han esdevingut punyentment emotius. Moltes de les nenes acompanyants, ploraven dolçament, lentament, de tanta dolor com envaïa llur cor per la mort de l’amigueta.

Reposi en pau la nena Rosa Massons i Castellà.

No hay comentarios: