jueves, 25 de julio de 2019

El Dia, Edició divendres 20 de decembre de 1.935, pàg. 2


MANIFESTACIONS DEL SENYOR HOMS.

Poques coses ha dit que tenia el senyor Homs per comunicar. En primer terme ha pregat assabentéssim el públic que, un cop retornades Iotes les armes que havien estat recollides per ordre de la superioritat, han restat encara en dipòsit a l'Ajuntament, unes escopetes de saló, les quals seran lliurades a qui acrediti ésser-ne propietari.

El senyor alcalde, ha donat compte de la visila que rebé ahir a la tarda, d'una comissió del Comitè de vaga del Gènere de punt, la qual va personar-se a l’Alcaldia per a protestar contra els fets que tingueren lloc a la fàbrica "Medias seda S. A.", el mati del dia d'ahir. La Comissió manifestà que desaprovava totalment aquesta mena de fels, afegint que en l'Assemblea que tindrà lloc el vinent diumenge al Cinema Doré, demanarà als obrers que s'abstinguin de fer semblants manifestacions, i que en cas de reincidència la comissió obrera se'n desentendria completament, per no estar-hi ella conforme de cap manera.

El senyor Homs no ha manifestat res més sinó que en les reunions que ahir tingueren lloc a la Conselleria de Treball, entre els patrons i després els obrers amb el delegat del senyor Conseller, sembla que comença a entrellucar-se algun probable acord.

LES FESTES DE NADAL ALS MERCATS.

Tal com ahir informàvem per un avís oficial de l'Alcaldia, els mercats de la nostra ciutat romandran oberts per a la venda fins a les dotze de la nit de la vigília de Nadal i tancats durant tota la diada de l'endemà, reobrint-se el dia de Sant Esteve al matí.

LA VISITA DEL DOCTOR IRURITA A LA NOSTRA CIUTAT.

Tal com s'havia vingut anunciant, ahir féu la seva visita a la nostra ciutat l’Ilm. Sr. Bisbe d'aquesta diòcesi Dr. Irurita.

El motiu de la mateixa era la consagració de les ares dels altars del Sagrat Cor de la Puríssima Concepció i de la Cripta, de la nostra parròquia del Sant Esperit.

Monsenyor Irurita, fou assistit durant les sagrades cerimònies litúrgiques, per reverend arxiprest, Dr. Sanahuja i la Comunitat de la mencionada Parròquia.

Un gran nombre de fidels emplenà el temple a fi de poder presenciar les solemnes cerimònies que duraren bona part del matí del dia d'ahir.

DENUNCIA.

En Narcís Freixa i Ubach domiciliat al carrer Galilei 245 ha denunciat a la Comisaria de Policia local que ha estat víctima de la substracció de dues rodes de bicicleta practicada en el jardí del seu domicili, ignorant-se l'autor del tal fet.

No hay comentarios: