jueves, 4 de julio de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 3 de desembre de 1.935, pàg. 22


La vaga de treballadors del gènere de punt a Terrassa.

Ahir al matí es declararen en vaga els treballadors de gèneres de punt, especialment els del ram de la mitgeria. L’atur afecta uns 2.500 treballadors.

El motiu d’aquesta vaga és que demanen la unificació de preus a les cases productores de gènere de punt.

Dies enrere se celebraren a l’Ajuntament unes reunions entre l’alcalde i una representació de treballadors.

Abans d’ahir, diumenge, tingué lloc al Cinema Catalunya una reunió dels treballadors, en la qual els representants donaren compte de les gestions efectuades, i es prengué l’acord d’anar dilluns mateix a la vaga.

En efecte. A primeres hores del matí, a l’hora de començar el treball, molt pocs obrers han comparegut a les fàbriques, els quals en veure que no compareixien els altres companys, han abandonat a mig matí el treball definitivament. Al migdia l’atur era absolut.

Ens comunica el nostre corresponsal a aquella ciutat, que aquesta tarda han marxat a Barcelona cridats per la Conselleria de Treball, representacions dels patrons i dels obrers per tal de tenir una entrevista amb els representants d’aquell organisme amb l’intent de cercar una solució.

Per altra banda, el Conseller de Treball, senyor Torrents Dalmau, en rebre ahir migdia els periodistes, els feu unes declaracions que el lector trobarà en un altre lloc d’aquest número, en les quals, al mateix temps que anuncia el plantejament d’aquesta vaga anuncia que ha enviat un inspector a Terrassa per tal que procuri solucionar el conflicte.

Les impressions que ens arriben d’última hora a Terrassa, són que tot segueix igual i que demà, seguirà la vaga. Tot depèn, però, del curs de les negociacions que s’estan portant a terme a la Conselleria del Treball, del resultat de les quals dependrà la solució del conflicte.

No hay comentarios: