domingo, 21 de julio de 2019

El Dia, Edició dimars 17 de decembre de 1.935, pàg. 2


EL FRED.

Temperatura mínima registrada avui: mig grau sota zero.

La d'ahir: dos graus i mig sota zero.

DE L'EVASIO DE RECLUSOS DE LA PRESO LOCAL.

Ahir tarda, va ésser presa declaració al cap i oficials de la Presó local respecte a la fugida de tres reclusos, ocorreguda el passat diumenge a la tarda com ja en tenen coneixement els nostres lectors.

Segons aquestes declaracions i les diligències practicades per l'autoritat corresponent, el fet ocorregué de la següent manera:

En el moment que l'ordenança de la Presó anava a penetrar a la cel·la ocupada pels evadits, dos d'aquests se li abraonaren al damunt i el subjectaren per a deixar-lo indefens. En oir els crits de l’agredit i no maliciant-se el que podia ocórrer, acudi un dels oficials de l'establiment penitenciari, el qual, en disposar-se a entrar a la cel·la, va ésser agafat de sorpresa pels evadits, que igualment l'inutilitzaren sense donar-li temps a treure's la pistola.

Aleshores, els tres agressors prengueren violentament de la butxaca de l'oficial la clau de la porta principal de la presó i es feren escàpols, uns pél pont del Passeig i l'altre pel carrer de Topete, essent inútils tots els intents que ràpidament es practicaren per a llur persecució.

Com hem dit, el Jutge començà ahir tarda les diligències i redactà del succés el corresponent atestat.

ABSOLT EN JUDICI.

En el judici que, per suposat matrimoni il·legal, va celebrar-se a la secció quarta de l’Audiència de Barcelona contra el conciutadà En F. Fargas i Martí, el proppassat diu 26 de novembre el Tribunal dictà sentència absolutòria per a l'acusat.

PERSONES DENUNCIADES.

Al Jutjat Municipal ha estat denunciada Ramona Marsinyac que viu com a rellogada al carrer de Blasco de Garay, 57, per haver maltractat d'obra la propietaria de la casa, Encarnació Santillana i Gòmez, causant-li lesions a la cara i boca que li foren assistides al Dispensari Municipal.

Al mateix Jutjat ha estat presentada altra denúncia contra Amèlia Domínguez i Muñoz, de 40 anys, domiciliada al carrer Mustarol 10, segon, per haver promogut escàndol, insultant i maltractant diverses veïnes seves,

No hay comentarios: