domingo, 7 de julio de 2019

L’Acció, edició dimecres 4 de desembre de 1935, pàg. 2


UN NOTABLE FILM QUE RECOMANEM.
No som pas amants, —i això prou ho saben els lectors —de fer judicis «a priori»  respecte a coses de cinema o espectacle. Però aquesta vegada no podem estar-nos d'aconsellar als lectors no es deixen perdre les sessions de cinema que amb caràcter de solemnitat es celebren aquest vespre a l'Alegria, i demà tarda i nit al Recreo.
El film que es projecta «Héroes y monstruos» és una joia que mereix ésser vista per tot Terrassa, la qual ha obtingut la Copa d'Or i primer premi en el Concurs Internacional de Cinematografia a Viena.
No es un film de guerra, és una pàgina crua en dramatisme de la gent de mar, amb les seves lluites amb els temporals per a assolir el seu objectiu: la caça de la balena.
les emocions més fortes les proporciona aquesta cinta insuperable i fora de programa, de la qual la susdita empresa solament ha pogut aconseguir la seva exhibició per aquests dos dies.
EL TERCER DIA DE LA VAGA DEL GÈNERE DE PUNT.

Avui, tercer dia de la vaga dels obrers del Gènere de Punt de la localitat, hom ha pogut constatar que la lluita segueix amb tota normalitat i que l'ordre de la vaga segueix essent obeïda amb entusiasme per tots els afectats.

Aquest mati ens hem personat al Sindicat per tal que ens donessin noves del desenvolupament de la vaga i hem constatat com és fort l’entusiasme que s'hi respira.

Ens han manifestat que avui al matí el Comitè havia estat cridat a la Conselleria del Treball de Barcelona. Per aquest motiu els membres representatius del Sindical s'han traslladat a Barcelona, Aquest avis els ha estat fet per mitjà de l'Alcaldia.

Ahir a la tarda una representació dels obrers, estigueren al nostre Ajuntament per tal d'entrevistar-se amb l'Alcalde, referent a la reunió que el migdia havien celebrat els representants dels patrons amb el delegat del conseller de Treball. El gestor Cadafalch no els pogué informà de res, doncs estava sense noticies.

Quant a la noticia que aquest matí han publicat alguns diaris barcelonins en la qual el cap Superior de policia, dels que havia estat suspesa una reunió dels obrers, hem preguntat si es referia a l'assemblea que a l'hora de sortir aquesta edició s'estarà celebrant, contestant els del Sindicat que ignoraven allò a que es podia referir l'esmentada autoritat puix ells tenien permís escrit per a celebrar l'anunciada reunió.

Actualment estan vagant uns 2.060 obrers.

Durant tots aquests dies, el Sindicat és un centre de gran animació, en el qual hi aflueixen constantment els afectats àvids de noticies i per cobrar nous ànims per a la lluita que han emprès.

L’ESTOVAR LA DONA COSTA SET DIES DE PRESÓ.

El Jutjat municipal ha imposat set dies d'arrest, al conciutadà Josep Ferrer el qual com recordaran ets nostres lectors, la passada setmana, sense reparar que es tractava d'una persona més feble que ell, pegà durament a la seva esposa.

UN PORC ATACAT DE TRIQUINOSI.

Ahir al mati quan el veterinari municipal estava inspeccionant el bestiar mort que diàriament surt d'aquell lloc, descobrí que entre uns porcs que havien vingut de Sabadell, n'hi havia un que eslava atacat de triquina, malaltia que causa grans estralls i que un cop contagiada costa moltíssim d'extirpar.

Es una vertadera casualitat haver-se pogut descobrir aquest porc malalt, doncs es tracta d'una malaltia al que s'apodera del cos per mitjà d'unes petites larves que es multipliquen amb molta profusió, per a veure les quals és necessari un microscopi.

Celebrem que el zel i l’activitat dels empleats municipals hagi evitat dies d'angoixa a Terrassa.

No hay comentarios: