viernes, 14 de junio de 2019

El Dia, Edició dilluns 18 de novembre de 1.935, pàg. 3


LA PLAÇA DE VERDAGUER.

Dimars passat, com per art d'encantament, desaparegueren totes les plantes i arbres que hi havia al parterre de la Plaça de Mossèn Jacint Verdaguer.

Les causes d’aquesla desaparició, aparentment misterioses perquè ningú no en sabia res, han estat a l'últim justificades. Els arbres d'aquell parterre no arrelaven i anaven perdent ufana.

El jardiner municipal, explorant les capes del terreny, va trobar que hi havia encara tots els fonaments de les cases que van ésser enrunades l'any 1917 en aquell lloc i on l'Ajuntament del Directori, sense preocupar-se de fer-ho mirar, féu construir-hi el jardi.

De fet, ara s’han tret totes les runes consistents amb un munt de, rocs i morter i novament s'hi posarà adob per tal que els arbres, que hi seran replantats, tinguin, com és de suposar, espai suficient per a desenrotllar-se.

EXPULSATS.

Gràcies a les disposicions del Cap de la Guàrdia Municipal, senyor Carramiñana, ahir foren expulsats, com a indesitjables, diversos coneguts vagabunds, que amb l'excusa de la Fira, havien arribat ahir a la nostra Ciutat.

ELS "AMICS DELS MUSEUS DE CATALUNYA" ESTIGUEREN AHIR A TERRASSA.

Ahir diumenge, la nostra ciutat rebé la visita d'una nombrosa comitiva que durant tot el matí visità les nostres esglésies de Terrassa i Sant Pere.

Els visitants, en nombre d'una quarentena, tots ells de la prestigiosa entitat barcelonna “Amics dels Museus de Catalunya" organizadora de la sortida, visitaren amb tot detall l'esgIèsia del Sant Esperit, particularment el "Crist jacent" i després, pels voltants de dos quarts de dotze es traslladaren a Sant Pere per admirar les nostres esglésies romàniques, on foren rebuts pel Rnd. Dr. Homs.

Els visitants es mostraren molt satisfets de les atencions rebudes i per les explicacions donades pels nostres conciutadans senyors Rafael Benet, Tomàs Viver i Pi de la Serra, que també formaven part del grup, i palesaren obertament la seva admiració davant els nostres monuments.

Els visitants retornaren a la capital a primera hora de la tarda.

No hay comentarios: