sábado, 15 de junio de 2019

L’Acció, edició dimecres 20 de novembre de 1935, pàg. 2


EL LAMENTABLE EPÍLEG DE LA FIRA.

Semblava misteriós que la Fira d'aquests dies pogués arribar a consumar-se sense la indispensable pluja. Hi havia qui donava ja com un fet insòlit, digne de passar als llibres d'efemèrides, això que aquesta fira hagués estat tan feliç.

Però anit passada, els elements atmosfèrics conscients de llur rol en la fira d'aquests dies, han conjuminat la corresponent maltempsada, amb els indispensables ruixats, algun llampec i sobretot un gran desori ventós.

Les parades del Passeig de Garcia Hernández han quedat ben xopes i sotraguejades. Aquest matí semblaven alacaigudes, sense esma d’obrir ni de vendre.

Alguns venedors impacients han començat a plegar veles. Preveien un dia tempestuós  amb nul·litat de vendes.

Es ben pintoresc que ni per una sola vegada la tradició meteorològica pugui evadir-se del seu estigma.

No obstant els firataires poden estar satisfets d'haver gaudit de tres dies de bonança primaveral, amb bona profusió de vendes.
Mai menys.

DISPUTES A LA FIRA.

Pels volts de dos quarts de nou d'ahir al vespre, dos joves que es trobaven en una instal·lació de barques de la fira, de resultes d'unes paraules que sostingueren amb l'amo de l'establiment, es creuaren diversos insults. No satisfets d'això, s'agrediren d'aital manera que les persones que en aquell lloc s’escaigueren passar s'alarmaren fortament.

El firaire, fortament exasperat, es tragué un ganivet de grans proporcions. Les persones que es trobaven en aquell lloc agafaren el firaire, aconseguint calmar-lo.

Sembla que uns guàrdies civils s'endugueren el firaire, posant-lo en llibertat després d'haver-li fet algunes amonestacions.

DE L’APARICIÖ D’UN DIARI RADIOFÒNIC.

El president de l’Emissora de Ràdio local, aquest matí ha estat al despatx de l'alcaldia, on ha sostingut una conversa amb l'alcalde accidental gestor senyor Josep Cadafalch i Guix, relacionada amb la imminent implantació del diari parlat de «Radio Terrassa» que portarà per nom «L'Antena».

No hay comentarios: