martes, 18 de junio de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 23 de novembre de 1.935, pàg. 18


Ha tingut lloc durant aquests darrers dies la Fira d’hivern, la qual s’ha vist, cosa rara, lliure de pluja i de fred. Tot això ha fet que l’animació hagi estat extraordinària i els firaires quedessin contents de les transaccions fetes.

Interessantíssima com era ja de preveure, resultà la dissertació que desenrotllà al Centre Excursionista l’eminent arqueòleg historiador d’art, Josep Puig i Cadafalch.

Un nombrós públic tributà un merescut aplaudiment a l’insigne conferenciant en finalitzar la seva peroració.

Diumenge passat, la nostra ciutat rebé la visita d’una nombrosa comitiva que durant tot el matí visità les nostres esglésies de Terrassa i Sant Pere.

Els visitants en nombre d’una quarantena, tots ells de la prestigiosa entitat barcelonina «Amics dels Museus de Catalunya» organitzadora de la sortida visitaren amb tot detall l’església del Sant Esperit, particularment el «Crist Jacent» i després pels voltants de dos quarts de dotze es traslladaren a Sant Pere per admirar les nostres esglésies romàniques, on foren rebuts pel Reverend doctor Homs.

Els visitants es mostraren molt satisfets de les atencions rebudes i per les explicacions donades pels nostres, conciutadans, senyors Rafael Benet, Tomàs Viver i Pi de la Serra, que també formaven part del grup, i palesaren obertament la seva administració davant els nostres monuments.

Els visitants tornaren a la capital a primera hora de la tarda.

En els funerals que se celebraren ahir, a l’església del Sant Esperit en sufragi de la respectable senyora Esperança Armengol Padrós, s’ha palesat novament la molta la molta estimació en què es té la família del nostre distingit amic senyor Francesc Salvans i Armengol.

Renovem el nostre condol a l’apesarada família.

A.C.S. la virtuosa senyora Esperança Armengol i Padrós.

No hay comentarios: