viernes, 14 de junio de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 17 de novembre de 1.935, pàg. 20


L’acte d’enterrament que tingué lloc ahir al matí, de la bondadosa senyora Esperança Armengol i Padrós, constituí una veritable manifestació de dol, en la qual es palesà la gran estima que té la família del nostre distingit amic senyor Francesc Salvans i Armengol.

Presidia el dol la família, junt amb els rectors de tres parròquies d’aquesta ciutat, i el Prior Reverend Dr. Josep Molera, i el reverend Dr. J. Sanahuja, de la del Sant Esperit.

Entre el seguici hi havia una representació de l’Excm. Ajuntament i nombroses personalitats representatives del nostre món social, polític, econòmic, cultural i artístic.

Seguia el cotxe mortuori, cobert el taüt amb una gran corona ofrena de la família, un landó que portava diverses corones de familiars, de la casa «Corbera i Espinal» i d’amics íntims de la família.

Avui, diumenge, tercer d’aquest mes de novembre, s’escau la celebració de la tradicional Fira de tardor.

El secretari, senyor Ribes, ha manifestat que divendres foren fixats a les cartelleres públiques, uns bans donant enèrgiques disposicions a fi d’evitar determinades manifestacions i abusos que s’operen a les sales d’espectacles, principalment cinemes, de la nostra ciutat, per part del públic. Aquests bans seran repartits a les empreses, les quals, seran obligades de fixar-los en lloc visible al costat de les taquilles.

El senyor Ribes, ha donat també compte d’haver rebut de la Caixa d’Estalvis de la nostra ciutat, 150 pessetes destinades a les famílies de les víctimes del sinistre ocorregut dies enrere als Ferrocarrils de Catalunya. Com sigui que per a una de les víctimes, Emili Canalís, hi ha ja oberta una subscripció pública, l’Alcalde ha cregut convenient fer lliurament íntegre de de la referida quantitat a la família de l’altra, o sigui als fills de Faustí Adell i Cases.

Ha acabat dient que per ordre del senyor Cadafalch fou efectuada la recollida dels programes del «Saló  Sevilla», per considerar-los de clara intenció pornogràfica.


No hay comentarios: