martes, 11 de junio de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 13 de novembre de 1.935, pàg. 18


L’alcalde accidental rebé els periodistes, i es manifestà, en primer terme, que havien estat tramesos telegrames als Presidents del Consell, Conseller de Justícia, i senyor De Prat, demanant una enèrgica resolució davant els acords presos pels creditors del Banc Català Hipotecari en l’assemblea que aquests celebraren.

Afegí que havien estat aplicades les següents multes: 500 pessetes al Bar Pompeia i 200 pessetes al Bar Torrente, els quals ja les havien satisfetes, per haver-se comprovat en aquests locals, que es permetien jocs prohibits.

Els estudiants de l’Escola Industrial, abans d’acudir com de costum a les classes respectives, s’han reunit, i per solidaritat amb llurs companys d’altres ciutats espanyoles, i com a protesta contra l’assassinat d’un estudiant a Sevilla, han decidit declarar-se en vaga i romandre vint-i-quatre hores sense acudir a les aules.

Les R.R. Agustines han lliurat, a la Joventut d’Acció Catòlica, la magnífica bandera per aquesta Associació, i d’un dia a l’altre quedarà també acabat el banderí per a la Secció d’Aspirants de l’esmentada entitat que està confeccionat la senyoreta Maria Carme Abelló.

Així mateix, obren ja en poder de la J. D’A. C. Les insígnies oficials d’aquesta branca d’Acció Catòlica.

Hom diu que la benedicció de les banderes i la imposició d’insígnies se celebrarà el proper dia primer de desembre, amb assistència del Rvnd. Prelat.

Amb motiu d’aquests esdeveniments, hom parla de la celebració de solemnials actes religiosos i de propaganda d’Acció Catòlica, en els quals prendran part destacades personalitats.

Una colla d’amants de la música sincopada, es proposa de constituir, en aquesta ciutat, un Club de Jazz Hot, a semblança del que existeix a Barcelona i algunes altres poblacions catalanes.

Seguint el lloable costum, la benemèrita Junta Directiva de la Caixa d’Estalvis ha fet celebrar un ofici-funeral, amb ofertori, a l’església parroquial del Sant Esperit i misses a les altres esglésies i capella d’aquesta ciutat, en sufragi dels fundadors, individus de Junta, dependents i imponents finats de la susdita popular institució local.

Tots aquests actes piadosos s’han vist ben concorreguts, d’una manera especial l’ofici de la parròquia del Sant Esperit, al qual han assistit la majoria dels directius de la Caixa d’Estalvis i bon nombre de beneficiats.

No hay comentarios: