martes, 11 de junio de 2019

L’Acció, edició dimecres 13 de novembre de 1935, pàg. 2


L'ALCALDE GESTOR INTERÍ A FAVOR DE LA MORALITAT. UN DONATIU BENÊFIC.

Aquest matí el secretari particular del senyor alcalde, ens ha manifestat que el gestor senyor Cadafalch i Guix que està exercint accidentalment l'alcaldia de la nostra ciutat era a Barcelona per tal d'atendre diversos afers particulars.

El mateix senyor Ribes també ens ha manifestat que ahir fou imposada una multa de 500 pessetes al propietari del Bar Torrents. A la vegada l’alcaldia ha ordenat que sigui tancat l'establiment per temps indefinit.

—Com ja deuen haver vist ha continuat dient el secretari de l’alcalde─ ahir foren fixats a les cartelleres d'anuncis de la nostra ciutat uns bans en els quals l'alcaldia dóna diverses disposicions, per tal que signin acabats els vergonyosos exemples que s'estan donant a les sales d'espectacles de la nostra ciutat. Aquests bans han estat entregats als empresaris d’espectacles de la nostra ciutat, fent-los-hi avinent que aquests cartells els posin sobre Ia taquilla del seu respectiu local, per al coneixement de tothom.

El senyor Ribes ha continuat dient.

—La Caixa d'Estalvis dies passats entregà a l'alcalde 150 pessetes per tal que fossin destinades a les famílies des obrers ferroviaris, Emili Canalis i Faustí Adell, morts de resultes de l'últim accident de la Companyia dels F. F. C. C. de Catalunya. L'alcaldia creient que a l'obrer Canalis ja se li han fet subscripcions, ha entregat íntegres les 150 pessetes, a la família de l'Adell.

En acabar la seva conversa el senyor Ribes, ha dit també que ahir l’alcalde ordenà que fossin recollits els programes de varietats del Saló Sevilla, els quals els considerà immorals.

UN ESVAÏMENT DESGRACIAT

De resultes d'haver sofert un desmai, quan passava pel Passeig de Garcia Hernández, el jove de 15 anys, Jaume Rei i Sachs, domiciliat al Carrer Salvador Busquets, 42, ha estat assistit a les nou d'aquest matí al Dispensari, doncs a conseqüència de la caiguda s'ha produït unes ferides contuses al front i a la cara.

INTERESSANT CONFERENCIA AL CENTRE EXCURSIONISTA.

Corn ja estan enterats els nostres lectors, demà passat, tindrà lloc al local del Centre Excursionista, la primera de Ie4 conferències, que dins un cicle que aquesta entitat ha organitzar celebrant el XXV aniversari, a càrrec de l’eminent arqueòleg i historiador de l’Art, membre de l'institut d’Estudis Catalans, senyor Josep Puig i Cadafalch, que tractarà del tema. Les darreres investigacions sobre les esglésies visigòtiques de Terrassa.

No hay comentarios: