domingo, 2 de junio de 2019

L’Acció, edició dissabte 2 de novembre de 1935, pàg. 2


EL CULTE ALS MORTS.

El costum secular de visitar les sepultures dels difunts, retransmès de generació en generació i sempre a desgrat de les modificacions que el poble hagi pogut tenir, ahir va ésser ben observat a Terrassa. 

Ho fes que el jorn amb el seu encís primaveral convidava al passeig, les dues necròpolis de la ciutat es vegeren concorregudes quasi en manifestació.

Al Cementiri Nou, un servei extraordinari d'autobusos hi portà una gran afluència de visitants. Les tombes on reposen les víctimes caigudes el 6 d'octubre estaven cobertes de flors i la concurrència hi anava com a lloc de predilecció.

Els nostres cementiris amb el bullici que els envaí, perderen aquell caràcter lúgubre que els fan d'habitud el lloc aposta per a la meditació i el recolliment. El dolor que hi havia al cor de molts visitants quedava atenuat pel to festiu que tenien els carrers mortuoris.

I és que la tradició ha vingut a raure en això: a què el culte als morts es practica, però per molts amb el dringar d’una festa i no amb el pensament posat en els que foren ésser com nosaltres som.

CONFERENCIA A LA RAMA BAKTI.

Demà, dia 3, a les cinc de la tarda, el culte publicista F, Climent Terrer, dissertarà a la Rama Bakti sobre el tema: «Les guerres sobre el punt de vista espiritual».

La conferència és pública.

PER A LA CONSTITUCIÓ DE LA FEDERACIÓ LOCAL DE SINDICATS.

Per part de diversos obrers que s'han destacat com a lluitadors en el terreny social, sabem hi ha el propòsit de constituir a Terrassa la «Federació local de Sindicats obrers».

De moment es compta amb la adhesió dels Sindicats de Flequers, Barbers, Gènere de punt, Llum i Força, Arts Gràfiques, Fusters i Associació d'empleats i tècnics. Prop del ram tèxtil, hom hi fa gestions oportunes per tal d'acoblar diverses forces disperses i aconseguir-ne l'adhesió.

Parlarem, més endavant d'aquest projecte social, amb l'extensió que es mereix.

CAÇADOR ACCIDENTAT.

Per haver-se-li disparat malament l'escopeta ahir al moll mentre estava caçant dins els boscos de la Pineda, resulta amb algunes ferides el jove de 19 anys Manuel Sànchez, domiciliat al carrer Passatge tercer, 46.

Al Dispensari li curaren ferides a la cara, coll I espatlla dreta, totes elles de regular consideració. Hom hagué d'extreure-li diversos perdigons de dins de les ferides.

No hay comentarios: