domingo, 8 de abril de 2018

El Dia, edició dijous 13 de desembre de 1.934, pàg. 2


LA DIADA DE SANTA LLUCIA

Les modistes i treballadores del ram de l’agulla, han commemorat avui solemnement la diada tradicional de llur Patrona, Santa Llúcia.

A la parròquia del Sant Esperit, s'han dit misses de les 6 a les 12, com en els dies festius.

A les 10, s'ha celebrat, com cada any, el solemne ofici a llaor de Ia Santa, amb gran concurrència de fidels. Ha cantat l'ofici la Capella de Música i pronunciat una bellísima plàtica el Rnd. Dr. Josep Maria Vives, de la capital.

També aquesta tarda s'ha vist molt concorreguda la funció i Rosari, cantat per l'Escolania i Capella de la mateixa parròquia.

Amb bona afluència de devots, s'han celebrat igualment a Ia' Parròquia de Sant Pere solemnes actes a honor de Santa Llúcia.

ALLIBERAMENTS DE DETINGUTS AMB MOTIU DELS DARRERS FETS REVOLUCIONARIS.

A la tarda d'ahir, una volta interrogat per l’autoritat militar, fou posat en llibertat provisionar l'advocat barceloní Pere Estartús i Pera, que es trobava detingut a la presó local com a pressumpte complicat en el moviment revolucionari d'octubre.

Cap al tard d'ahir, el cap de la presó senyor Gascón, per ordres rebudes telegràficament de l'auditor de guerra senyor Ricard Ferrer, ordenà la llibertat del secretari de l'Ajuntament de Castellbisbal, Vicenç Turu i Campmany, per haver-li estat sobresseïda per l’autoritat militar Ia causa que se li seguia amb motiu dels passats successos.

El detingut rubirenc a la presó de Terrassa, Pere Sabat i Costé, avui al matí ha estat alliberat provisionalment per disposició dels Jutges instructors.

DONATIU A L'ASIL BUSQUETS.

El jove Josep TalIó, ha lliurat a la Superiora de l'Asil Busquets 25 pessetes que trobà a la casa on treballa, i de les quals no ha aparegut el propietari.

El benèfic establiment agraeix la gesta generosa del desinteressat minyó.


No hay comentarios: