jueves, 5 de abril de 2018

El Dia, edició dimecres 5 de desembre de 1.934, pàg. 2


CONTINUA LA INSTRUCCIO DEL SUMARI DELS PASSATS FETS REVOLUCIONARIS :: REQUISITÒRIES DEL JUTJAT MILITAR EVENTUAL DE TERRASSA :: ALTRES DADES.

Cada dia, per part dels jutges militars eventuals, instructors del sumari del moviment del passat octubre a la nostra ciutat i pobles del partit judicial, continua l'interrogatori dels encartats en el procés i bon nombre de testimonis.

Com sigui que en ésser citats a declarar alguns individus afiliats a l'Esquerra, acusats d'haver participat activament en l'intent révolucionari passat, no han comparegut davant l’autoritat militar, el Jutjat militar eventual de Terrassa ha fét públiques les següents requisitòries:

«Jaume Figueras i Salellas, fill de Marian i Leonor, natural de Terrassa (Barcelona), casat, dependent de professió, de 32 anys, estatura baixa, cabell ros, celles rosses, domiciliat últimament a Terrassa, processat per.haver pres part en el movinient revolucionari del dia 6 d'octubre passat, compareixerà en el termini de 30 dies, davant del Jutge instructor del Regiment de Cavalleria número 10, N'Albert Gonzàlez i Valls, amb residència a l'Ajuntament de Terrassa, sota apercibiment que de no efectuar-ho serà declarat rebel».

«Miquel Sabé i Ill, (a) «El Cadiraire>. natural de Mataró, (Barcelona), 44 anys, solter, jornaler d'ofici, habitant al Carrer de Sant Pau, 28, d'aquesta ciutat. S'ignoren les altres senyes personals».

«Carles Guárdiola i Linares, (a) «El Cocaïna», natural de Terrassa, de 32 anys, casat, domiciliat al carrer de ÍGranius 25, primer pis, primera porta, xofer de professió. Manquen les altres senyes personals».

«Samuel Morera i Ribas de 45 anys, casat, natural de Monistrol de Montserrat, (Barcelona) ex-alcalde de Terrassa, cobrador d'ofici, amb domicili al carrer de Topete, 119».

«I Samuel Morera i Blanco, de 20 anys natural de Buenos Aires, (Argentina), fill de l’anterior amb igual domicili, jornaler de professió».

Aquests quatre darrers, processats per haver pres part en el moviment revolucionari d'octubre, s’els requereix perquè comparegui o dintre el termini de 15 dies, davant el tinent de cavalleria més amunt al·ludit. Amb l'agravant d'ésser declarats rebels de no efectuar-ho.
Dilluns passat no arribà a la nostra cíutat l’auditor de Guerra, senyor Ferrer, per bé que s'havia anunciat per a aquell dia la seva visita.

El Jutge militar senyor Urrutia de la capital, ha estat a la presó Model, per a rebre declaració a Josep Fernàndez i Garcia, el qual es féu escàpol de la presó de Terrassa, ran de l’assalt dels revoltosos el matí del dia 7 d'octubre, i que fou detingut a Saragossa fa uns dies.

El senyor Urrutia, ha estat també a l'Hospital militar, de Barcelona, on ha pres declaració a tres guàrdies civils que en el transcurs dels successos foren ferits pels revolucionaris de Terrassa.

VISTA D'UNA CAUSA PER COACCIONS.

A la sala del Tribunal d'urgència de l'Audiènda de Barcelona, es veié una causa contra el processat Custodi Castro i Rodas, qui estava acusat d'haver fet coacció sobre uns obrers d'una fàbrica de la nostra ciutat.

Les proves li resultaren favorables i el processat fou absolt pel Tribunal.



No hay comentarios: