domingo, 22 de abril de 2018

El Dia, Edició dimars 8 de gener de 1.935, pàg. 2


EL SUMARI DELS PASSATS FETS :: ALLIBERAMENTS.

Ei jutge especial senyor Sànchez Plaza que instrueix el sumari dels successos revolucionaris d'octubre a Terrassa i pobles del partit judicial, durant el dia d'avui ha rebut declaracions de varis detinguts pressumptes complicats en els dits fets, com també de diversos testimonis.

Aquest migdia, després d'ésser interrogats per l'autoritat militar, han estat alIiberats sota fiança, l'ex-conseller regidor de Cultura de l'Ajuntament d’Esquerra d'aquesta ciutat, En Miquel Palet i Marti i el militant de la Casa del Poble, Jaume Comadrán, els quals es trobaven detinguts a la presó local; amb motiu.de la passada rebel·lió.

Cap al tard d'ahir, per ordre dels jutges militars, també fou posat en Ilibertat, sota fiança, Pere Comellas i Torras.

Els ex-regidors senyors Petxamé i Mateu, són actualment els regidors del destituit Ajuntament d’Esquerra que queden detinguts a la presó d'aquest partit.

PALLERS INCENDIATS.

En el lloc on el conegut agricultor d'aquesta ciutat, En Josep Massachs, tenia emplaçada la màquina de batre, a can Torrella, fa pocs dies cremaren tres pallers d'altres tants propietaris, ignorant-se, fins ara, les causes que provocaren l'incendi.

HOME ATRACAT.

A dos quarts de vuit de la tarda d'ahir, quan per la Carretera de Castellar es dirigia al seu domicili, Bartrina, 102, Ermengol Lòpez, de 32 anys, natural d'Almeria, li fou interceptat el pas per quatre desconeguts armats amb pistoles i un altre que portava un ganivet de grans dimensions, els quals intimaren a lliurar els diners que portés al damunt.

Com sigui que el Lòpez intentà resistir-se, fou agredit i lesionat pels malfactors, que li robaren 100 pessetes. Efectuada la malifeta, els atracadors es feren escàpols.

Poc després, l'atracat es presentà al Dispensari Mèdic, on fou assistit pel doctor de torn d'una feridai contusa a la regió parietal dreta i altra ferida incisa a la mà dreta, qualificades de pronòstic reservat, ferides que li foren produïdes pel lladregot.

El perjudicat denuncià el fet al Jutjat Municipal.

La policia practica diligències per a la captura dels autors.


No hay comentarios: