jueves, 19 de abril de 2018

El Dia, Edició divendres 4 de gener de 1.935, pàg. 2


DE LA PASSADA REBEL·LIÓ.

Aquest matí, des de la presó on es troben detinguts, han estat traslladats a la Casa Consistorial per tal de prestar declaració davant l'autoritat militar i també per ésser carejats amb uns testimonis, l'ex-conseller regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Esquerra d'aquesta ciutat, suspès amb motiu dels darrers fets, Miquel Palet i Marta, i de militants de la Casa del Poble, Josep Carentela, Jaume Comadran i alguns altres.

Tots ells han estat interrogats pel Jutge instructor militar eventual senyor Sánchez Plaza, que entèn en el sumari de la passada revolta a Terrassa i tota la seva demarcació judicial. També han prestat declaració davant d'aquesta autoritat diversos testimonis.

El sumari dels passats fets revolucionaris avança amb gran rapidesa.

Actualment, es troben detinguts a la presó local per aquest concepte, els re-gidors senyors Miquel Palet, Josep Puigdomènech i Joan Mateu, a més d'uns 55 individus de Terrassa i Rubí.

LA FESTA DE SANT ANTONI ABAT.

Com dèiem en una passada edició, el Grup Benèfic de Carreters de Sant Antoni Abat de la nostra ciutat, ha contractat la banda del Regiment d'Infanteria de Lleida número 25, per a amenitzar els festeigs que ha organitzat amb motiu del dia del seu Sant Patró que s'escau el 17 del corrent mes.

A dos quarts de set de la tarda del dia 16, arribaran a la nostra ciutat per la línia dels ferrocarrils del Nord, els músics de la Banda de referència, els quals seran rebuts a l'estació pels socis del Grup esmentat, que els acompanyaran a l'Hotel Bonavista, on s'estatjaran.

EL NOU CINEMA DE LA RAMBLA

Es troben molt avançades les obres de construcció del nou gran, Cinema de la Rambla.

Es molt probable que la sera inauguració s'esdevingui a primers del mes d' abril d'enguany.

BALL DE MASCARONS AL «CORO VELL».

Demà, a la nit, hi haurà un ball de mascarons al «Coro Vell» a càrrec d'una renomenada orquestrina.


No hay comentarios: