domingo, 22 de abril de 2018

El Dia, Edició dimecres 9 de gener de 1.935, pàg. 2


BARALLES ENTRE VEINS.

Vicenç Culubí, de 41 anys casat, domiciliat al carrer del Bruch, 111, a dos quarts de nou del vespre d'ahir, fou assistít al Dispensari Mèdic de múltiples erosions a la cara i mans i contusions al cap, que Íi foren produïdes per un seu veí en una baralla que sostingeren per un fútil motiu.

Després de practicada la primera cura, el lesionat passà a casa seva.

S’ha cursat denúncia del fet al Jutjat, Municipal.

DETENCIÓ DE DOS ESTAFADORS.

Fa uns dies, el rector de la parròquia de Sant Josep, de la barriada de Can Palet, denuncià a la Comandància Municipal, que tenia sospites de que uns desconeguts amb unes llistes de subscripció per a la construcció de l'Escola catòlica de l'esmentada barriada, les quals se li havien extraviat, passaven a diferentes cases d'aquesta ciutat a recollir donatius.

En previsió d'això, el Rnd. Melcior Cusidó, anuncià en els periòdics locals que ningú no es desprengués del més petit donatiu, si no era lliurant-lo a ell personalment.

La Comandància, per la seva part, efectua diligències per al descobriment dels autors.

Aquest matí, el caporal de la guàrdia municipal senyor Ginart, amb l'ajuda d'un guàrdia, ha efectuat la detenció del jove de 17 anys. Francesc Elorriaga i Santos, domiciliat al carrer de Concili Egarenc, 58 a la sortida de la fàbrica del senyor Pere Brujas, Wolta, 54, quan havia intentat aconseguir un donatiu del dit senyor, mitjançant les llistes de subscripció al·ludides.

El detingut ha estat traslladat a la Comandància, on ha estat interrogat. Ha manifestat que li havia enviat el seu germà Josep, de 21 anys, casat, amb igual domicili que ell.

Efectivament la declaració ha estat comprovada. S'ha enviat a cercar el germà del detingut, el qual ho ha confirmat.

El. Josep Elorriaga i Santos, ha quedat també detingut. Després d'ésser interrogats per la policia que també ha intervingut en aquest afer, ambdós estafadors han passat detinguts als calabossos de la Casa Consistorial.

Aquest darrer, ja havia estat empresonat diverses vegades per robatori.

S'ha evidenciat, que aquests subjectes havien rebut quantitats de diverses cases particulars, de les quals no se'ls ha ocupat res.

Els detinguts han quedat a disposició del Jutge de Primera Instància.

No hay comentarios: