miércoles, 12 de diciembre de 2018

El Dia, Edició dilluns 22 de juliol de 1.935, pàg. 2


ATRACAMENT PROP DE VILADECAVALLS :: EN INTENTAR RESISTIR-SE, LA VICTIMA ES MORTA A TRETS PELS ATRACADORS.

A les dues d'aquesta matinada, després d'haver pernoctat a l'"Hostal del Fum' de la nostra ciutat, han emprès el camí amb direcció a Olesa de Montserrat, el comerciant de bestiar, Joaquim Baldó i Múrcia, de 53 anys, casat, natural d'Orihuela, (Alacant), y el seu fill Joaquim, de 27 anys.

Ambdós feien el camí a peu per la carretera de Viladecavalls, conduint unes poques cabres que els quedaven del negoci que van efectuar ahir a Terrassa.

Segons la versió que hem obtingut, el pare, durant l’hora de sopar, anit, explicà davant de vàries persones que els negocis havien marxat satisfactòriament per a ell en el dia d'ahir. Sembla, doncs, que algú hi degué prestar atenció interessada per quant, en trobar-se a les quatre d'aquesta matinada prop de Viladecavalls, pare i fill s'han vist escomesos a la carretera per un grup de cinc desconeguts que, pistola en mà, els han exigit el diner que duien. Els atracats no han tingut altre remei que Iliurar als referits individus la quantitat product de les seves vendes d'ahir, a Terrassa, i que ascendia a unes 1.100 pessetes.

Instantàniament, però, el pare s'ha sentit animat a defensar-se i les ha emprès a garrotades contra els atracadors, un dels quals, en veure's escomès, ha engegat dos drets de pistola contra d'ell. deixant-lo mort a l'acte. Ni cal dir que els cinc individus s'han fet escàpols immediatament.

Amb l'estat de sobresalt que hom es pot imaginar, el fill ha corregut a donar part del succeït a les autoritats de Viladecavalls, des d'on s'ha telefonat també a Terrassa, posant-se en moviment la guàrdia civil i policia de la nostra ciutat i els mossos d'esquadra d'aquesta vila.

De moment, però, là minuciosa batuda que s'ha donat por aquells contorns, sembla que ha resultat infructuosa.

Personal en el lloc del succés el Jutjat, aquest ha ordenat l’aixecament del cadàver i començat les diligències oportunes per a l’instrucció del sumari.

Per la nostra part, tenim noticia que hi ha un detingut a Terrassa que hom suposa relacionat amb la qüestió d'aquest crim i atracament.

El desgraciat Joaquim Baldó, junt amb el seu fill, es dirigien a Olesa per tal de traslladar-se avui mateix a la ciutat de Manresa, on el mort tenia un altre fill que hi està complint el servei militar.

No hay comentarios: