jueves, 20 de diciembre de 2018

L’Acció, edició dilluns 29 de juliol de 1935, pàg. 2


LA SAGNANT AGRESSIÓ D'AHIR A LA MATINADA

Pels vols d'un quart de dues de la matinada d'ahir, un individu anomenat  Josep Morros i Pla, sostingué una acalorada discussió amb un ciutadà anomenat Enric Domènech i Xirau, de 35 anys, domiciliat al carrer Faraday, 131. Això passava en el «Bar Lionais» del carrer Torrella. Sembla que l’inici de la disputa vingué arran d'una jugada de cartes que estaven efectuant altres persones que romanien en aquell lloc.

El propietari del Establiment amb bones paraules intentà treure els dos disputaires, cosa que aconseguí després d'alguns treballs.

Fins aquí la cosa no hauria tingut importància, si no hagués estat el lamentable espectacle que es donà poc després.

El Domènech en sortir del Bar esmentat es dirigí a la Rambla d'Egara. Sense que ell pogués evitar-ho, quan es trobava enfront del Grup Escolar Torrella, es sentí agredit pel darrera. El Morros, de mal nom «L'Americà», acabava de donar-li una ganivetada sola mateix de l’orella esquerra.

En aquell moment començà una lluita aferrissada entre ambdós.

Es tiraren per terra i mentre durava la lluita, el Morros encara clavà dues ganivetades més al Domènech. Una al costat esquerre i altre en el musle del mateix flanc.

A continuació, el Morros, en veure allò que acabava de fer es feu escàpol. L’agredit tot i que de les Seves ferides en sortia sang en abundància, pels seus propis passos es dirigí a la farmàcia Sànchez, de l’Avinguda 11 de Setembre. Abans d'arribar a l'esmentada farmàcia altres persones ja l'atengueren. En aquest lloc benèfic i després d'uns minuts d’espera obriren les seves portes. A continuació el guariren de primera intenció.

Immediatament arribà el senyor Carramiñana, que es cuidà de donar les ordres oportunes del cas. Fou avisada la Creu Roja, la qual un xic més tard es feu càrrec del ferit per tal de traslladar-lo al dispensari. L'agredit era membre de la Creu Roja.

Un cop al Dispensari, el senyor Cadafalch, curà les ferides del lesionat. Després de la cura d'urgència el traslladaren a l'Hospital.

Una estona més tard el Morros fou detingut a l’interior del seu domicili. El minyó de referència s'havia amagat a la carbonera,

Ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció local. Es troba detingut en el calabós del nostre Ajuntament.

No hay comentarios: