miércoles, 12 de diciembre de 2018

L’Acció, edició dilluns 22 de juliol de 1935, pàg. 2


LA DIADA D'AVUI l EL MITING D'AQUEST VESPRE

Malgrat la desesma consubstancial del dilluns i l'elevada temperatura que regna, tenim les millors impressions respecte a l'acte commemoratiu que organitzat per aquest diari aquest vespre va a celebrar-se a la Casa del Poble.

L'equip d'oradors anunciat ha cridat fortament I ‘atenció dels republicans i catalanistes. Això fa que l’expectació sigui intensa i que el míting d'avui sigui d'aquells que acabarà constituint una pedra angular més a la solidesa de l’esquerrisme terrassenc.

La nostra entitat tot avui ha tingut els balcons amb banderes a mig pal. Així mateix n'hem vistes a les entitats republicanes i catalanistes.

AUXILIADA AL DISPENSARI.

Quan destapava una ampolla la conciutadana, Epifania Maldonado, de 51 anys, amb domicili al carrer Sant Joan, 73, es produí una ferida incisa al munyo dret, ferida que més tard li curà el metge de torn del Dispensari.

ALTRE CICLISTA CAIGUT.

A un quart de dotze del migdia d'ahir, quan dalt d'una bicicleta traspassava un carrer de ]a nostra ciutat, el jove Antoni Espit, de 23 anys, domiciliat al carrer Viveret 182, en una falsa maniobra del manillar del vehicle, caigué produint-se erosions en diverses parts del cos, les quals les hi curaren al Dispensari.

UN ASSASSINAT PER ROBATORI

A les dues de la matinada d'avui, el Conegut tractant en cabres, Joaquim Baldó i Múrcia, de 53 anys, natural de Orihuela (Alacant), acompanyat del seu fill del mateix nom, de 19 anys d'edat, caminaven tranquil·lament per la carretera d'Olesa. Havien sortit de la nostra ciutat a dos quarts d'una de la nit. Portaven unes 6 cabres que havien d'ésser venudes a Olesa de Montserrat.

Quan es trobaven prop de Viladecaballs els han sortit al pas cinc individus, els quals amenaçant-los amb sengles pistoles han invitat el Baldó  a que els entregués les pessetes que portaven.

Malgrat apuntar-lo amb les armes, el Baldó amb un bastó que portava ha intentat defensar-se essent per aquesta causa que un dels atracadors hagi disparat la seva pistola damunt del desgraciat traficant.

Aquest ha caigut instantàniament. Els atracadors encara han disparat sobre el cos de la víctima dos o tres trets.

Immediatament han començat a regirar les butxaques del Baldó apoderant-se d'unes 1.100 pessetes que portava.

Com sigui que el fill de la víctima ha quedat com esbalaït, els lladregots no li han dit res. Un cop han tingut les pessetes s'han fet escàpols.

No hay comentarios: