martes, 4 de diciembre de 2018

L’Acció, edició dilluns 15 de juliol de 1935, pàg. 2


LA CAUSA CONTRA ELS SUPOSATS ATRACADORS DE L'ANONIMA (S. A. P. H. I. L)

Tal com dèiem en la informació telefònica del dissabte, aquell mati es vegé davant del Tribunal d'Urgència la vista de la causa contra Eusebi Magriñà i Ferrer, Martin Mur Escamilla, Manuel Rico Garcia, Josep Puig Serron i Lluis Fortet Noguera, acusats d'haver participat el primer en l'atracament dels empleats de la casa «Peinajes e Hilaturas», de Terrassa atracament que fou preparat per altres processats empleats i ex-empleats de la casa robada.

El 19 d'abril quan sortia del Banc l’auto en el qual anaven els empleats de la casa robada amb 42.000 pessetes per al pagament dels jornals pistola en mà. els sortiren al pas tres individus. Un d'aquests es féu càrrec del volant, i emprengué la marxa vers Barcelona, on els esperaven d'altres. i aleshores s’apoderaren dels diners í abandonaren l’auto.

Descobert el fet davant la policia els detinguts es confessaren autors, i en l'acte del judici negaren la seva participació i digueren que els maltractes rebuts foren la causa de confessar-se autors.

Les proves foren favorables als processats els quals no foren reconeguts pels perjudicats. Ni tan sols el xofer que guiava l’auto, no reconegué el que es féu càrrec del volant.

El fiscal, després de les proves, modificà les conclusions. Només considera autor el Magriñà, i encobridors els altres.

El tribunal deliberà i dictà sentència absolutòria a favor de tots, per considerar que no hi havia pas proves acusadores, de conformitat amb el sol·licitat pels Lletrats defensors dels processals, que foren els senyors Samblancat i Fernàndez Ros.


No hay comentarios: