sábado, 15 de diciembre de 2018

L’Acció, edició dijous 25 de juliol de 1935, pàg. 2


L'EROTISME D'UN ADMINISTRADOR DE FINQUES.

EI fatídic marqués de Sade que en la història francesa hi ocupa un lloc preeminent pels seus actes desvergonyits reblerts d’asquerosa luxúria, ha deixat malauradament un estol de prosèlits que alevosament i sense consciència volen seguir les petjades del seu mestre.

Sabem de cert administrador de finques urbanes que a l'anar a cobrar els lloguers, si la mestressa li escau i el marit no pot ésser cap obstacle per trobar-se absent del domicili empra procediments de violència per obtenir el que solament pot justificar-se quan els afectes lliguen ambdues passions molt allunyades del mercantilisme sexual.

Els dèspotes no poden tenir la confiança dels propietaris que cerquen el representant per fins purament administratius.

GITANOS DETINGUTS I ALLIBERATS.

Aquest matí la guàrdia municipal ha detingut dos gitanos que es dedicaven a la venda sense permís, de cubells i altres accessoris propis de l’ofici de llauner.

Com sigui que amb motiu de denúncies les mullers dels gitanos estaven donant un espectacle en mig del Raval, plorant i cridant han estat posats en llibertat els infractors.

NOMENAMENT.

El càrrec dc director del Pavelló Antituberculós d'aquesta ciutat de pròxima inauguració ha estat confiat al metge local el nostre amic doctor Manuel Allué i Torradas, al qual felicitem.

ACCIDENT DEL TREBALL

Aquest matí, mentre estava feinejant d'alt d'una escala, el jove i consoci de la nostra Casa del Poble Josep Comadrán, fill del nostre amic Joan, el seu cap ha topat amb una biga del sostre de la fàbrica on treballa, caient sense sentits a terra.

Immediatament amb l’ajuda d'un carruatge ha estat traslladat a la Mútua d'Assegurances, on l'ha curat el metge de torn.

A continuació i amb el mateix vehicle l’han conduit al seu domicili.

No hay comentarios: