jueves, 20 de diciembre de 2018

El Dia, Edició dimars 30 de juliol de 1.935, pàg. 2


EL DESGRACIAT ACCIDENT D'ANIT :: UN MORT I DOS FERITS.

Entre els quilòmetres 23 i 24 de la Carretera de Martorell, a les nou de la nit d'ahir va produir-se un sensible accident automobilistic, de conseqüències mortals per al nostre compatrici Adrià Mestres, de 34 anys, casat, domiciliat al carrer de Suris, 38, d'aquesta ciutat.

La desgràcia s'esdevingué, en ocasió que el Mestres, acompanyat d'altres quatre persones de la seva família, retornaven a Terrassa des del poble de Moyals, on havien assistit a l’enterrament d'un seu cunyat.

Sembla que el fet va ocórrer de la forma següent:

L'auto anava a moderada velocitat per la Carretera i degut a una distracció del xofer va arrambar-se amb excés al marge, cosa que motivà que les rodes del cotxe patinessin amb el petit pendent i sorra de la cuneta.

En donar-se'n compte el conductor, va donar una ràpida i forta frenada, al mateix temps que l’Adrià Mestres obria la portella del cotxe per a descendir, sens dubte alarmat per la maniobra. Segons sembla això, el travar-se la portella a terra i el frenar amb tanta rapidesa, varen ésser les causes que el vehicle bolqués, amb tanta mala sort que va caure al damunt de l'infortunat Mestres.

També varen resultar ferides dues persones que viatjaven a l'interior. Poc després, va passar pel lloc de l’accldent un cotxe particular que va traslladar els ferits a la noslra ciutat, els quals foren assistits al Dispensari.

S'anomenen Antònia Triadó i Gras, de 34 anys, casada amb Pere Mestres, germà del difunt, domiciliada al carrer de Ramon Pont, 41. Sofria una ferida contusa a la regió frontal, commoció cerebral, algunes contusions i un fort esglai.

El pare del desgraciat Mestres, també va resultar amb contusions i masegament general. Ambdós foren assistits de primera intenció pel doctor Cadafalch i després traslladats als respectius domicilis.

Seguidament que a la nostra ciutat es va tenir coneixement de la desgràcia i lloc on s'havia produit, varen personar-s'hi algunes autoritats, forces de la guàrdia civil i municipal, També hi va comparèixer la Creu Roja, però com que els ferits ja es trobaven a Terrassa, no tingué necessitat de prestar servei.

Així mateix va acudir-hi el Jutge del poble de Martorell, que després d'instruir les corresponents diligències va ordenar l’aixecament del cadàver del Mestres.

Se'ns diu que el xofer de l’auto, Andreu Moix es va fer escàpol poc després d'ocorregut el fet. Això obeeix, segons es diu a que no tenia ben reglamentat l'auto.

Degut a les gestions efectuades, aquesta matinada el cadàver ha estat conduit a la nostra ciutat al dipòsit judicial del Cementiri Nou. Transcorregudes les hores reglamentàries, li serà practicada l'autòpsia. Descansi en pau el malaurat compatrici Adrià Mestres.

No hay comentarios: