domingo, 30 de diciembre de 2018

El Dia, Edició dimecres 7 d’agost de 1.935, pàg. 2


L'INCENDI D'ANIT A VILADECAVALLS :: UN FERIT GREU.

Pels volts de les deu de la nit d'ahir, va declarar-se un incendi a la casa número 18 del carrer de Viladecavalls, del poble del mateix nom. Seguidament va donar-se el senyal d'alarma per mitjà de les campanes de l'Església i avisats telefònícament els bombers de la nostra ciutat, que van acudir-hi amb el material d'extinció.

Les flames s'havien propagat al segon pis i golfes de la casa i pogueren ésser vençudes pels bombers després de dues hores de treballs improbes.

Sembla que el foc va produïr-se quan el propietari de la casa, Ramon Barberà, de 38 anys, casat, amb un llum d'oli a la mà, anava a les golfes per cercar un objecle. En passar per un lloc on tenia amuntegades nombroses branques d’olivera, ja seques, unes guspires del llum varen caure entre la fulleraca, incendiant-la.

En descendir, va trobar-se el pas tallat i com que l'intens fum l'oregava va tirar-se des d'una finestra del segon pis al carrer. Va caure de peus a terra, però fou tant forta la sotragada que va rebre que va fracturar-se ambdós turmells, A més sofreix varies cremades de primer grau a les mans i en diverses parts del cos.

El doctor Boada, de la nostra ciutat que en sentir la sirena de foc va traslladar-se a Viladecavalls, va assistir-lo de primera intenció.

L'Ambulància de la Creu Roja avisada de l'ocorregut va personar-se allà i va conduí el feit al Dispensari de la de la Mútua d'Assegurances, on el doctor Boada va practicar-hi una llarga cura. Després va passar a l'Hospital. Les lesions que sofreix han estat qualificades de pronòstic greu.

L'alcalde senyor Homs els consellers senyors Domènech i Brujas, i el secretari particular de l'Alcaldia senyor Ribas varen comparèixer al lloc de l'incendi.

El tinent de la guàrdia civil senyor Morales, amb unitats a les seves ordres i també guardia municipal, varen presentar-se a Viladecavalls.

La part davantera del segon pis i totes les golfes de la casa sinistrada, han quedat destruídes. Les pèrdues es calculen en unes 3.000 pessetes.

BALLS POPULARS A LA RAMBLA.

Des de divendres d'aquesta setmana i durant tota la setmana de vacances, a la nit, hi haurá festeigs i balls amb orqueslrina a la Rambla d'Egara, davant mateix del bar Rambla.

No hay comentarios: