lunes, 17 de diciembre de 2018

El Dia, Edició dissabte 27 de juliol de 1.935, pàg. 2


LA FESTA MAJOR DEL PLA DEL BON AIRE.

Veu's ací el programa dels actes que es celebraran al Pla del Bon Aire, amb motiu de la celebració de la seva Festa Major que s'escau, demà, diumenge.

Matí, a les 9, missa a la Parròquia de Sant Pere. A les 11, sardanes i, seguidament, principiarà la festa de la flor.

Tarda, a les 3, concert. Gran tirada de plats al camp de tir del Pla, a les quatre. EI ball de tarda, començarà a les sis.

Nit, a les deu, gran ball de gala.

Per tal de facilitar l'assistència de públic a la Festa Major, s'ha establert un servei d'autobusos que funcionarà cada mitja hora.

Els detalls amb que ha estat organitzat el programa d'actes i la cura que s'ha posat amb tot, fa preveure que assolirà un bon èxit aquesta Festa Major.

S'HA DESCOBERT UNA MINA A LA PRESO LOCAL

Avui al matí; s’ha comunicat a l'Autoritat Militar de la capital que havia estat descoberta una mina a la presó de la nostra ciutat. Amb aquest motiu, s’han començat a practicar les corresponents diligències.

Segons notícies que se'ns comuniquen, el descobriment l'ha efectuat el cap de la presó senyor Josep Gascón, mentre es passejava pel jardí de la seva residència. En passar per un caminet del jardi el senyor Gascón ha notat com si el terreny fos buit. Per a cerciorar-se'n ha picat fort de peus al damunt, cosa que ha tingut per resultat l’enderrocament del sòl i la caiguda dintre la mina del senyor Gascón.

La mina es troba molt ben construïda, podent-hi passar amb total llibertat una persona dreta.

Seguidament s'ha fet un registre a la presó per a descobrir des d'on s'hi penetrava, que ha resultat ésser una cel·la de les que ocupaven els detinguts—ara ja en llibertat provisional—pels successos revolucionaris del darrer octubre.

Els presos que ocupaven aquesta cel·la han estat traslladats a l'immediata.

Se'ns diu que la mina es trobava molt avançada i que únicament mancava foradar uns metres del jardí per a tocar al seu fi.

Per referències que es tenen, sembla ésser que els treballs de construcció foren abandonats molt precipitadament.

Es guarda absoluta reserva sobre aquest afer.

No hay comentarios: