lunes, 31 de diciembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 8 d’agost de 1.935, pàg. 9


Va declarar-se un incendi a la casa número 48 del carrer de Viladecavalls, del poble del mateix nom. Seguidament va donar-se la senyal d’alarma per mitjà de les campanes de l’Església i avisats telefònicament els bombers de Terrassa, que van comparèixer amb el material d’extinció.

Les flames s’havien propagat al segon pis i golfes de la casa i pogueren ésser vençudes pels bombers després de dues hores de treballs.

Sembla que el foc va produir-se quan el propietari de la casa, Ramon Barberà, de 38 anys, casat, amb un llum d’oli a la mà, anava a les golfes per cercar un objecte. En passar per un lloc on tenia amuntegades nombroses branques d’olivera, ja seques, unes guspires del llum varen caure entre la fullaraca, incendiant-la.

En davallar, va trobar-se el pas tallat i com que l’intens fum l’ofegava, va llançar-se des d’una finestra del segon pis al carrer. Va caure de peus a terra, però fou tan forta la sotragada que va rebre que va fracturar-se ambdós turmells. A més, sofreix diverses cremades de primer grau a les mans i a diverses parts del cos.

El doctor Boada, que en sentir la sirena de foc va traslladar-se a Viladecavalls, va assistir-lo de primera intenció.

L’ambulància de la Creu Roja, avisada de l’ocorregut, va presentar-se al lloc del sinistre i va portar al ferit al Dispensari de la Mútua d’Assegurances, on el doctor Boada va practicar-li una llarga i detinguda cura. Després va passar a l’Hospital. Les lesions que sofreix, han estat qualificades de pronòstic greu.

L’alcalde senyor Homs, els consellers senyors Domènec i Brujas, i el secretari particular de l’Alcaldia, senyor Ribes, varen comparèixer al lloc de l’incendi.

El tinent de la guàrdia civil senyor Morales, amb unitats a les seves ordres, i també guàrdia municipal, varen presentar-se a Viladecavalls.

La part davantera del segon pis i totes les golfes de la casa sinistrada, han quedat destruïdes. Les pèrdues es calculen en unes tres mil pessetes.

Els doctors de la Clínica Mútua General d’Assegurances de Barcelona, lloc on quedà hospitalitzat, ahir a la tarda varen efectuar l’amputació del braç esquerre, sobre el colze, al jove de quinze anys Francesc Muné, habitant al carrer de Pantà, 147, d’aquesta ciutat.

El Muné hi fou traslladat dissabte passat, al matí, per l’ambulància de la Creu Roja, poc després d’haver sofert el greu accident mentre netejava els vidres del magatzem del senyor Llorenç Ubach, del carrer de Puignovell.

La intervenció quirúrgica va portar-se a terme satisfactòriament. El pacient segueix bé el curs post-operatori.

Heus ací la relació dels serveis prestats per la Creu Roja el proppassat mes de juliol:

Trasllat de malalts a l’Hospital de Sant Llàtzer, 6; ferits traslladats al susdit hospital, 1; trasllat de ferits a la Mútua d’Assegurances, 4; cadàvers traslladats al dipòsit judicial, 2; malats conduits fora de Terrassa, 6. Total 19 casos.

No hay comentarios: