sábado, 6 de abril de 2019

El Dia, Edició dimecres 4 de setembre de 1.935, pàg. 2


INGRESSOS A LA PRESO.

Ahir varen ingressar a la presó local, rigorosament incomunicats, per ordre del Jutjat Militar de Barcelona, Josep Cós i Miró i Vicenç Camps i Ventalló.

A les dues d'aquesta matinada, custodiats per la guàrdia civil i des de la capital, han estat traslladats a la presó d'aquest partit, per ordre de l'autoritat militar, dos nous detinguts anomenats Josep Nassarra i Solà i Josep Aixa i Horta. Ambdós, també es troben rigorosament incomunicats.

Hem inquirit notícies sobre aquestes detencions. Sembla que han estat practicades per creure que són els autors de l'assassinat i atracament comès contra el tractant de bestiar Joaquim Baldó, fet ocorregut fa unes setmanes prop de Viladecavalls del qual es troben degudament assabentats els nostes lectors.

Com es recordarà, en principi foren, detingudes vàries persones de la nostra, ciutat per creure la policia que es trobaven complicades en el crim i alliberades després d' haver-se posat en clar la seva innocència.

Es guarda una marcada reserva sobre aquestes detencions.

Ja és sabut que el Jutjat d'Instrucció de Terrassa, és el que instrueix el sumari pel fet de referència.

INFANT LESIONAT.

En el seu domicili, Columela 20, l'infant de tres anys Cassimir Garreta, va sofrir una caiguda produïnt-se una ferida contusa al front, la qual li fou curada al Dispensari Mèdic.

LA INAUGURACIO DE LES REFORMES DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL SOLER I PALET.

Segurament el dia 20 de l'actual, seran inaugurades les importants reformes que s'han introduït a la Biblioteca Museu Municipal Soler i Palet. Les obres foren començades dies enrera, però fins a la darrera quinzena del mes d'agost els treballs no foren activats amb rapidesa.

Actualment els paletes i enguixadors estan donant els darrers tocs a la nova dependència i demés, amb què s'ha engrandit la Biblioteca.

No hay comentarios: