sábado, 6 de abril de 2019

L’Acció, edició dimecres 4 de setembre de 1935, pàg. 2


EXCURSIÓ D'UNA SOCIETAT CHORAL

Els components de la societat Choral «La Llanterna», han organitzat pel proper diumenge, una atractiva excursió a Blanes, Santa Cristina i alguns altres pobles d’aquella bonica costa.

Hom fa avinent a totes aquelles persones que desitgin assistir-hi que passin com més aviat millor pel local de Rambla d'Egara on podran inscriure’s.

DETENCIÓ DELS AUTORS D'UN REPUGNANT CRIM

Pels volts d'un quart de tres de la matinada d’avui, un luxós cotxe de la policia barcelonina, ha portat .dos presos a la presó del Passeig de Garcia Hernández. En el susdit cotxe, a més dels detinguts, hi anaven dos policies i una parella de la guàrdia civil.

Segons sembla aquestes dues detencions foren fetes dies passats a Barcelona.

Els detinguts,—sempre segons les referències que en tenim—foren interrogats per l'autoritat militar, i les seves declaracions, hom ha pogut comprovar que els individus de referència, han intervingut directe o indirectament en l’assassinat del cabrer Baldó, fet ocorregut dies passats s la carretera d'Olesa.

Els detinguts s’anomenen Josep Aixà i Horta i Josep Nasarre,

Els dos han quedat a disposició del jutjat militar, número 1, de Barcelona.

UN CAS D'ABOMINABLE INCEST.

Ahir a la tarda la policia local portà a terme la detenció d'un individu domiciliat a la carretera de Montcada 171, anomenat Josep Ribas i Vilalta.

Aquesta detenció produí la natural expectació entre els veïns, puix que es tracta d'una família que viuen marit i muller i una filla d’uns  19 anys.

Convenientment assabentats, podem dir que aquest home ha estat detingut arran d'una denuncia que sobre el mateix ha efectuat la seva dona, la qual l'acusa d'haver comés actes deshonestos amb la seva filla.

Farà uns dos anys aproximadament que aquella filla anomenada Carme, tingué un fill. En principi hom assenyalà com a pare de la criatura un sabater d’aquell lloc. Més tard, l'home pogué defensar-se d’aquesta greu acusació i no es parlà més de l’assumpte.

Però com sigui que actualment el detingut Ribas, durant aquests darrers dies perseguia amb ferotges instints a la seva filla, aquesta ha confessat a la seva mare que el pare del seu fill es el seu propi pare.

Aquest matí la desgraciada noia ha declarat davant del Jutjat d’instrucció, que és qui tramita aquest repugnant afer.

No hay comentarios: