viernes, 19 de abril de 2019

L’Acció, edició divendres 13 de setembre de 1935, pàg. 2


SEMBLA QUE EL JUTGE MILITAR HA TROBAT ELS AUTORS DE L'ATRACAMENT I ASSASSINAT DEL PASTOR BOLDÚ

PARLANT AMB EL JUTGE SENYOR MARTINEZ PEÑALVER

El jutge senyor Martínez Peñalver estigué ahir matí a Terrassa per tal d’interrogar els onze detinguts que hi ha amb motiu de l’atracament al pastor Miquel Boldó.

De les investigacions que ha portat a terme la policia amb motiu d’aquest fet ocorregut la nit del 21 al 22 del proppassat mes de juliol, sembla que complint les ordres de l’esmentat jutge militar ha arribat gairebé al descobriment del fet i a la seva reconstrucció.

A més del 11 detinguts, entre els quals hi ha una dona, fou detingut per la policia Manuel Roca Talens, el qual en els primers moments va negar tota participació en el crim del qual se l’acusava però, es va declarar autor d’un altre delicte semblant ocorregut a una casa pública d’aquesta ciutat junt amb altres, els quals també foren detinguts. Un d’ells es Josep Gener i Torres, que té comptes pendents amb la Justícia.

A més, es practicà la detenció de Ferran Estuny, Antoni Nassarri els quals es varen declarar autors de l’assassinat del pastor i a més de l’atracament comés a la nostra ciutat el dia 23 de març. El perjudicat va ésser Joan Barco i Vallés, i la quantitat robada de dues mil cent pessetes.

A conseqüència d’aquestes ferreres detencions fou detingut també el rentaplats de la fonda anomenada «Hostal del Fum» que va ésser el darrer lloc on estigué Boldó abans d’ésser atracat quan es dirigia cap a Manresa. El detingut s’anomena Josep Aixà.

Segons s’ha pogut comprovar, Aixà fou el que plantejà l’atracament i anà a avisar els altres quan el pastor sortí de la fonda. Hom diu que la vídua d’un extremista mort no fa gaire fou la que portà les armes fins el lloc on ocorregué el succés.

Del declarat pels detinguts hom dedueix que Castellanos va ésser el que matà a trets a Boldó i Estuny i Nassarri foren els que li robaren els diners que portava. Els altres aguantaren el fill de la víctima perquè amb els seus crits no el denunciés.

PROPAGANDA DOMICILIARIA PRO DETERMINADA PREMSA.

Per tal de poder fer la convenient propaganda d'un periòdic de caire nacional, que en breu sortirà, han demanat permís al tinent de la guàrdia civil local uns quants elements de la nostra ciutat els quals sembla que volen repartir a domicili, la propaganda del susdit periòdic.

No hay comentarios: