domingo, 14 de abril de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 8 de setembre de 1.935, pàg. 15


A la casa número 158 del carrer Transversal, es declarà un incendi.

Després d’uns moments d’intens treball les flames foren sufocades pels bombers. La causa de l’incendi, fou una planxa elèctrica que la mestressa de la casa va deixar enxufada al corrent elèctric damunt la taula del menjador.

El foc va destruir la taula, una màquina de cosir, un llit i altres objectes, i no fou descobert pels veïns fins que veieren sortir fum per sota les portes.

El pis és habitat per Joan Raventós i Pera i família, els quals es trobaven absents. El local no ha sofert gaires desperfectes i és propietat del senyor Ramón Villaró.

El Sr. Francesc Salvans, diputat a Corts, ha obsequiat amb un suculent dinar els asilats de la Casa de Caritat, a la seva torre de la Barata.

El Jutge militar senyor Martínez Peñalver, encarregat del Jutjat número 1 de la Auditoria militar, va rebre la visita de l’agent de policia senyor Laguàrdia, que està a les seves ordres immediates, el qual l’assabentà del resultat de les diligències que havia practicat a Terrassa, amb motiu de l’atracament i assassinat de que fou víctima fa unes setmanes el pastor Joaquim Baldó, prop de Viladecavalls.

A més dels detinguts anteriorment l’agent va procedir a la detenció de dos altres individus. Actualment el nombre total de detinguts son Josep Aixà, Manuel Roca, Josep Navarro i Josep Gener.

Sembla que tots estaven a l’hostal del Fum de la nostra ciutat la nit que el mort hi va sopar en companyia del seu fill, abans de partir en direcció a Manresa, els quals sortiren a la seva recerca, moments després d’haver partit.

Per a practicar diligències d’acarament i una inspecció ocular al lloc on es realitzaren els delictes, el senyor Martínez Peñalver es personarà a la nostra ciutat demà, dilluns.

Per tal de continuar les diligències relacionades amb aquest crim, uns agents de policia de la capital s’han personat novament a Terrassa per a actuar conjuntament amb la policia local.

Fa dies que es troba detingut a la presó local, Rafael Soler, processat per dos robatoris i temptativa de robatori.

Havent estat acabat el sumari d’aquests fets, que ha instruït el Jutjat d’Instrucció, s’ha assenyalat el dia 8 d’octubre vinent per a la celebració del judici oral contra el Soler, el qual es celebrarà a la secció quarta de la Audiència de Barcelona, a dos quarts d’onze del matí.

Per al vinent dimarts, a les set de la tarda, han estat convocats a una reunió, que tindrà lloc al despatx de l’Alcaldia, els cobradors dels Bancs de la localitat per a tractar d’adoptar determinades mesures per a garantia de la seva seguretat personal.

Aquesta entrevista ha estat convocada en virtut d’una instància tramesa a l’Alcaldia pels Bancs de la localitat, Associació d’Empleats i Tècnics, Companyia d’Electricitat i Sindicat de Llum i Força.

Per l’Alcaldia fou tramès un telegrama al ministre de la Guerra, senyor Gil Robles, insistint per a la immediata devolució d’armes als caçadors terrassencs que les que les dipositaren a la Casa Consistorial complint les ordres emanades del Ban de l’autoritat militar, després del moviment revolucionari d’octubre.

No hay comentarios: