miércoles, 10 de abril de 2019

El Dia, Edició divendres 6 de setembre de 1.935, pàg. 2


L'INCENDI D'AHIR.

La sirena de la Casa Consistorial, a les set del vespre d'ahir, va donar el senyal de foc al districte cinquè.

Seguidament, els bombers amb tot el material d'extinció acudiren a la casa número 185 del carrer de Transversal, el primer pis de la qual es trobava incendiat.

Després d'uns moments d'intens treball les flames foren sufocades pels bombers. La causa de l'incendi, fou una planxa eléctrica que la mestressa de la casa va deixar enxufada al corrent elèctric damunt la taula del menjador.

El foc va destruir la taula, una màquina de cosir, un llit i altres objectes i no fou descobert pels veïns fins que veieren sortir fum per sota de les portes.

El pis és habitat per Joan Rabentós i Pera i familia els quals es trobaven absents. El local no ba sofert gaires desperfectes i és propietat del senyor Ramón Villaró.

JUDICI ORAL

Es trova detingut des de fa díes a la presó local, Rafael Soler, processat per dos robatoris, un furt i teintativa de robatori.

Havent estat terminat el sumari d’aquests fets, que ha instruït el Jutjat d'Instrucció s'ha assenyalat el dia 8 d'octubre vinent per a la celebració del judici oral contra el Soler, el qual es celebrarà a la Secció Quarta de l’Audiéncia de Barcelona, a dos quarts d'onze del matí.

L'ASSUMPTE DE LA DEVOLUCIO D'ARMES.

Ahir, per l'Alcaldia, fou tramès un telegrama al Ministre de la Guerra, senyor Gil Robles, insistint per a la immediata devolució d'armes als caçadors terrassencs que les dipositaren a la Casa Consistorial complint les ordres emanades del Ban de l'autoritat militar, després del moviment revolucionari d'octubre.

PER LA SEGURETAT PERSONAL DELS COBRADORS DELS BANCS.

Tenim notícies que per al vinent dimarts, a les set de la tarda, han estat convocats a una reunió, que tindrà lloc al despaix de l'Alcaldia, els cobradors dels Bancs de la localitat per a tractar d'adoptar determinades mesures per a garantia de la seva seguretat personal.

Aquesta entrevista, segons tenim entés, ha estat convocada en virtut d'una instància tramesa a l’Alcaldia pels Bancs de la localitat. Associació d'Empleats i Tècnics, Companyia d'Eletricitat i Sindicat de Llum i Força.

No hay comentarios: