sábado, 6 de abril de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 4 de setembre de 1.935, pàg. 7


Va personar-se a la ciutat un professor de la Universitat de Berlín, el qual va visitar detingudament les esglésies romàniques de Sant Pere, i va filmar vàries vistes d’aquestes esglésies que apareixeran en un film documental de l’art romànic.

El dit professor, acompanyat d’uns altres senyors, hi treballà des de les deu del matí a la una de la tarda, filmant l’interior del baptisteri de Sant Miquel i l’Església de Santa Maria, i els frescos i pintures murals.

En els autos de les Colònies Escolars es traslladaren a Capellades els components de l’orquestra petita de Conservatori de Música.

Allà davant un nombrosíssim auditori integrat pels petits escolars de la Colònia terrassenca que hi sojorna i el nodrit públic de Capellades que s’hi congregà, el novell agrupament orquestral que dirigeix el mestre Pérez i Prior donà un escollit concert que constituí un èxit remarcable per tots els conceptes, doblement meritori tractant-se de la primera sortida d’aquest conjunt novençà del Conservatori.

Pels agents de policia afectes a la Brigada Criminal senyors Onrúbia i Cortés, de la capital, han estat recuperades dues mil dotzenes de mitges que uns dies enrere foren estafades a la casa «Puntimalla» de Terrassa.

A l’esmentada casa es presentà un individu qui degué que era comerciant de mitges i demanà, després de concertar una important partida de mitges, la qual pagaria al comptat.

El comprador es feu venir bé que el lliurament s’efectués un dissabte, a la tarda i quan arribà el camió de la casa venedora, pagà la mercaderia amb un xec, el qual, presentat al cobrament el dilluns següent, resultà fals.

Hom avisà la policia barcelonina, i per fi, després d’unes grans recerques, part de les mitges han estat trobades a una casa del carrer Més Alt de Sant Pere.

La resta de la partida ha estat trobada en una altra casa, a la qual havien estat revenudes.

El cap de la policia local, senyor Uzabal, ha manifestat que la Inspecció de Terrassa, havia passat a ésser Comissaria.

Ha afegit que actualment s’efectuen actius treballs per tal d’instal·lar un gabinet-fitxer de malfactors amb el corresponent servei de registració dels senyals digitals i altres del qual s’encarregarà l’agent senyor Francesc Aregula.

Finalment, el senyor Uzabal, ha declarat que també es treballa per a la instal·lació d’un altre gabinet fotogràfic.

No hay comentarios: