jueves, 4 de abril de 2019

L’Acció, edició dimarts 3 de setembre de 1935, pàg. 2


ELS QUE ANIRAN AL «DIA DE LERROUX» I EL PROBLEMA DE L'AIGÜA, SEGONS EL SENVOR ALCALDE GESTOR

Avui al matí l’alcalde gestor senyor Homs ha conversat uns moments en el seu despatx amb els representats de la premsa local.

Els ha dit que ja havien estat designats els consellers que el proper dilluns assistiran a l'acte apolític de la Generalitat, en el qual hi prendran part representacions de quasi tots els pobles de Catalunya

—De Terrassa hi assistiran els consellers, senyors Domènech, Brujas, Mampel, Carreras, Escursell, Matalonga, Forrellat, Vellsolá i Armengol (S). Un servidor,—ha afirmat el senyor Homs,—també hi assistirà.

─De la Lliga no hi assistirà cap? Ha preguntat un informador.

El senyor Alcalde ha respost.

─No.

(Sembla que els representants de l Lliga Catalana no hi assistiran perquè actualment els uns estan gaudint de vacances i als altres els seus quefers els empipen. No és perquè ells no desitgin assistir-hi. Que consti.)
El senyor Homs ha continuat:

─També podeu dir que he convocat per al proper dijous, a les 12 del migdia una reunió en aquest despatx, a la qual hi assistirà la comissió que es nomenà fa temps per tal de resoldre l’assumpte aigua. Es un assumpte aquest—ha acabat dient ─que convé esperonar, doncs la industria terrassenca així ho reclama.

I sense dir res més el senyor Homs s'ha acomiadat.

L'ACCIDENT D’UN VAILET

Mentre jugava enfront de casa seva el menut de 4 anys, Amadeu López, domiciliat al carrer Santa Magdalena, 64, tingué la desgràcia d'entrebancar-se amb unes llaunes del mig del carrer i caigué de cap a terra, produint-se una ferida contusa al front.

Un xic més tard el metge de torn del Dispensari, el guarí.

JUDICI CONTRA UNA INFANTICIDA.

EI dia 28 del proper mes d'octubre, es celebrarà a la secció quarta de l'Audiència de Barcelona un judici oral, contra Teresa Malet acusada d'infanticidi.

Com recordaran els lectors, aquesta dona prestava els serveis de criada a la coneguda llibreria del carrer Jaume Jover «Atenea».

Sense que els seus amos poguessin donar-se’m compte infantà un nen el qual més tard escanyava, i per comble li clavava un ganivet al cor amb  tota serenitat. Com saben els lectors, un cop comés el crim llançà el cadàver del nadó a la llauna de les escombraries.

Del fet fa aproximadament uns 5 mesos, els quals la infanticida els ha passat a la presó del Passeig de Garcia Hernández.

Es creu que se li demanarà una forta pena, donada l'alevosia amb què fou comès aquest repugnant acte.

El Jutjat d’Instrucció de la nostra ciutat és qui ha confeccionat el sumari d'aquest fet i també és qui actualment ve treballant en la tramitació del mateix.

No hay comentarios: