lunes, 29 de abril de 2019

L’Acció, edició dilluns 23 de setembre de 1935, pàg. 2


MORTAL ACCIDENT DEL TREBALL A LA CASA «JOVER i Cª».

Pels volts de les set de la tarda del passat dissabte, l’obrer de la fàbrica Jover i Companyia, del carrer Porta Nova, anomenat Pere Serra, de 24 anys, domiciliat a la barriada de Sant Pere, al carrer Ample, estava feinejant en una contínua d’aquella fàbrica, Tractava d'arreglar una làmpara elèctrica de sobre la màquina.

Tot d'un plegat s’oí un gran crit i els companys del Serra, vegeren com aquest amb les mans agafades a la làmpara era pres per unes convulsions fortes que feien tremir tot el seu cos. Hom corregué a treure la corrent . Instantàniament el malaguanyat Serra caigué a terra sense vida.

Mentre el dissortat estava arreglant la làmpara, havia posat el pit en uns tubs humits de calefacció, cosa que facilità en gran manera la descàrrega elèctrica, puix que si morí de resultes de la mateixa, fou perquè sofrí una forta contracció muscular, parant-se-li el cor.

Immediatament els companys de la víctima intentaren retornar-lo, però tot fou endebades. Li fou feta la respiració artificial sense que aquesta donés cap resultat.

Avisat el Jutjat, aquest es personà a la fàbrica. Hi anava el senyor Leon, l’oficial criminalista senyor Muntanyà, i el substitut forense, senyor Cistaré. Aquests desprès d’examinat el cadàver ordenaren el seu trasllat al dipòsit Judicial, cosa que portà a terme la Creu Roja local.

EE desgraciat Serra per ésser obrer temporer, havia estat acomiadat aquell dia de la fàbrica. Solament li mancava complir una mitja hora de treball.

Una noia, promesa de l'esmentat minyó, s'estava esperant-lo al carrer, per tal d'anar juntament amb ell a fer certes compres.

El lector podrà suposar el sentiment de la donzella en assabentar-se de la tragèdia.

Avui a la tarda ha tingut lloc l’autòpsia del cadàver.

ENTREMALIADURA INFANTIL

EI vailet de 5 anys, Antoni Bonvehí, domiciliat a la Fàbrica Vinyals, 7, el passat dissabte, serien les 5 de la tarda, mentre estava jugant al carrer s'enfilà a una canal d’enfront de casa seva.

Quan ja es trobava a regular altura, la canal es desenganxà i l'entremaliat nen caigué a terra juntament amb la canal.

De resultes de la caiguda es produí ferides en diverses parts del cos, les quals les hi guarí més tard el metge de torn del Dispensari.

No hay comentarios: