lunes, 12 de noviembre de 2018

Altaveu (Ripoll) (22/06/1935) Pàgina 2


El banquet oficial i els brindis

A les dues de la tarda tingué lloc a la prestigiosa i acreditada Fonda Payet el banquet oficial de la festa, durant el qual estigueren materialment invadits pels comensals gairebé totes les dependéncies de la casa. Amb tot, el servei atengué espléndidament tothom malgrat la imprevista aglomeració de congressistes que hi concorregueren. Va regnar entre ells molta germanor, feta més palesa al rnoment del brindis el qual començà amb la recitació pel conegut rapsoda senyor Francesc Vilar, de la poesia que exquisidarnent va dedicar als hostes esperantistes la celebrada poetessa i alhora prenada col·laboradora del nostre setmanari Sra. Raimunda Jofré de Casals, a la inspiració de la qual va dedicar-se una cálida i formidable ovació.

Parlaren seguidament el Srs. S. Alberic, J. Grau i Cases, Juli Mangada qui prorrompé arnb alguns adients visques, Sr. Prawodski, de Polònia, Sr. Sebastià Xalet, de Terrassa, Sr. Estivill pel Grup de Ripoll, Dr. Marià Solá, de Terrasa; també ho fa el Sr Delfí Dalmau qui té un fervorós elogi a les activitats que per al Congrés ha esmerçat la simpática ripollesa Srta. Angela Casadesús, la qual fou ovacionada. descobridora per al Sr. Dalmau del lloc oportuníssim del Bressol de la Pàtria per a celebrar-hi el Congrés d’enguany i acaba amb uns afectuosos mots de regraciament per les tasques de la Comíssió local que han ajudat a aplanar dificultats per a la preparació de les festes, grácies sobretot a les gestions del seu infatigable President i bon amic nostre Sr. Antoni Planes i Subirana.

A aquestes paraules segueixen forts aplaudiments.

El representant de l’Ajuntament Sr. Lluis Gaiolà amb el seu to caracteristic, parla en elevats termes patriótics i exalça una vegada més la importància cultural de la llengua esperantista i explica els motius que al seu entendre han ocasionat un retardament a Catalunya d’aquest noble ideal es refereix als Cursos de Vacances de Ripoli, de valor internaçional i diu que propugnará per a establir-hi algun Curset d’Esperanto. El seu discurs és acollit amb una férvida ovació.

No hay comentarios: