miércoles, 28 de noviembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 11 de juliol de 1.935, pàg. 18


La vista d’una causa per atracament

El dia 13 del corrent, en el tribunal d’Urgència es veurà la causa seguida amb motiu de l’atracament comès als empleats de la «Sociedad Peinajes e Hilaturas, S.A.» de Terrassa.

El fet ocorregué a Terrassa el dia 19 d’abril darrer.

Els empleats de l’esmentada casa Pere Esteve i Ricard Armengol anaren al Banc de Terrassa a retirar certa quantitat per tal de pagar, a l’endemà, els jornals dels obrers.

Uns desconeguts, pistola en mà, obligaren a parar l’automòbil en què anaven, i obligaren al qui portava el volant a baixar. Llavors tres desconeguts pujaren al cotxe i marxaren cap a Barcelona, on els esperaven altres complicats, als quals transportaren les 42.500 pessetes que portaven els empleats a un altre cotxe, i obligaren els atracats a restar quiets durant el temps suficient perquè fugissin els atracadors amb els diners.

Després de diverses recerques, la policia detingué Eusebi Magri Ferrer, un dels qui havien pres part en el robatori i, per la declaració d’aquest, se sabé qui eren els que havien preparat l’atracament, amb tota mena de detalls. Aquests eren els ex-empleats de l’esmentada casa Martí Mur Escamilla, Manuel Rico García, Josep Puig Serrán i Lluis Fortet Noguera, els quals estan detinguts i processats.

El fiscal, en les seves conclusions, considera com a autors tots els processats i demana per a cada un d’ells la pena de sis anys, deu mesos i un dia de presó, i per al Magri, com a autor, a més d’un delicte de tinença il·lícita d’arma, dos anys, onze mesos i onze dies de presó.

No hay comentarios: