sábado, 24 de noviembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 6 de juliol de 1.935, pàg. 18


Amb un ruixat torrencial, fora de programa, que aigualí llastimosament el castell de focs d’artifici,, darrer número popular dels festeigs de la festa major d’enguany, es donaren per acabades les festes.

La nota predominant d’aquesta festa major, ha estat una minva de forasters i un decaïment força notable en totes les festes que han tingut lloc aquests dies. Això no vol dir que els festeigs hagin deixat d’ésser lluïts  car tots ells han tingut la brillantor tradicional, però mancava l’entusiasme dels anys anteriors.

Ha sortit de la nostra ciutat la primera colònia escolar de nenes de les organitzades enguany, la qual sojornarà prop d’una setmana a la bonica vila de Capellades.

Cinc dels detinguts que es troben a la presó de ls nostra ciutat van intentar escapar-se per un forat que obriren en una de les parets que donen al torrent de Vallparadís.

El propòsit els va fracassar, gracies a la vigilància exercida pel cap de la presó senyor Gascon i els altres empleats subalterns.

L’intent d’evasió es posà en coneixement del jutjat d’instrucció.

Per motius que s’ignoren, al carrer Vázquez de Mella, prop de la Rambla d’Egara, va ésser agredit per un desconegut, Marc Sellarés, de 59 anys, casat, domiciliat al carrer Pi i Margall, 192.

Al Sellarés li fou disparat un tret arran de rostre, que li causà una rascada a la regió mitja del parietal dret, de la qual fou curat al Dispensari.

La policia entén en l’afer que ha estat denunciat al jutjat d’instrucció.

A causa d’algunes dificultats en l’organització, presentades de manera imprevista a darrera hora, l’obertura d’aquesta exposició de publicacions de la F. J. C. De C. S’ha ajornat fins demà, diumenge.

Segueixen treballant activament en la qüestió les Comissions nomenades oficialment pels creditors del Banc Català Hipotecari de la nostra ciutat.

Al matí, el senyor Llongueras, apoderat de la Sucursal que el Banc Català posseeix a la Plaça de la República, de Terrassa, ha estat al jutjat d’instrucció, on ha estat interrogat.


No hay comentarios: