jueves, 8 de noviembre de 2018

El Dia, Edició dilluns 17 de juny de 1.935, pàg. 2


LA SUSPENSIÓ DE PAGAMENTS DEL BANC CATALA :: LA REUNIÓ D'AHIR AL TEATRE ALEGRIA.

Pels volts de dos quarts de dotze del mati d'ahir, principià al Teatre Alegria la reunió de creditors locals del Banc Català Hipotecari. Ocupaven la presidència els senyors Galizia, Saló i Ribera, els quals integraven la comisió provisional.

Assisteixen a l'acte, uns 300 creditors.

S'aixecà a parlar el senyor Saló, el qual comunicà als reunits que allà s'havia d'efectuar un canvi d'impressions i nomenar després una Comissió oficial, a l’objecte que actuï amb tota rapidesa per a la liquidació dels crèdits del Banc vist l'aspecte il·legal que presenta la qüestió.

El senyor Saló dóna compte al públic d'una sèrie de detalls i dades que, sobre la suspensió, hau pogut, recollir.

Finalment—diu—si algú de vostès té alguna suggerència prego que l'exposi.

Un creditor, el senyor Grau, sol·licita la paraula i opina que la Comissió que es nomeni ha d'ésser d'un caràcter informatiu, ha d'actuar amb tota rapidesa i no ha d'acceptar cap arranjament amb la Direcció del Banc que sigui a termini llarg, amb la qual cosa es mostra d'acord la presidència i el públic.

S'aixequen altres persones a parlar i, finalment, s'elegeix la Comissió oficial, aprovada unànimament, que quedà formada pels senyors següents:

Navarro, Camprubí, Castin, Ribera i Saló.

Mentre s'efectuaven els nomenaments, sonà el nom del senyor Matalonga com a persona indicada per a formar part de la Comissió.

El senyor Matalonga s'aixeca i diu que solament és allà per informar-se de la reunió, com a representant d'un creditor.

La presidència ho accepta però algunes persones del públic protesten dient que per formar part de la Comissió hauria d'ésser creditor o pròxim parent d'un d'ells.

Es fa la proposició que s’anomeni un professor mercantil. El senyor Saló comunica que el tècnic senyor Utset s'ha ofert per tot als creditors.

El senyor Saló desmenteix el que ha dit un creditor sobre que havia llegit a la premsa local que el Jutjat havia rebut l'exhort corresponent per a nomenar els interventors que han d'intervenir en l'assumpte.

En finir-se la reunió, el senyor Saló és emprès pels representants de la premsa els quals li confirmen la certesa de la nota publicada.

En vista d'això, el senyor Saló retira les paraules que ha pronunciat públicament i s'ofereix per si ha de fer cap desmentiment per escrit o de la manera que sigui.

No hay comentarios: