lunes, 12 de noviembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 21 de juny de 1.935, pàg. 4


Al Teatre Alegria se celebrà la reunió de creditors locals del Banc Català Hipotecari. Ocupaven la Presidència els senyors Galiaza, Saló i Ribera, els quals integraven la Comissió provisional.

Assistiren a l’acte uns 300 creditors.

Després d’un canvi d’impressions, en el qual prengueren la paraula diversos assistents a la reunió, quedà nomenada una Comissió Oficial per tal de defensar els interessos dels creditors.

Aquesta Comissió quedà formada pels senyors següents: Navarro, Camprubí, Castín, Ribera i Saló.

Procedents de la capital, arribaren els apoderats de la Sucursal que el Banc posseeix a la nostra ciutat, senyors Llongueras i Trias.

En virtut de l’exhort rebut pel Jutjat d’Instrucció local, han quedat nomenats interventors de la Sucursal de Terrassa els senyors Àlvar Vinyals i Eduard Jover.

S’efectuen els últims preparatius per a la celebració de la VII Festa de Primavera, que el Foment de la Sardana d’aquesta ciutat organitza als bells paratges de Les Fonts.

Podem ja avançar que aquesta Festa tan important, la qual cada any ha assolit un bon èxit, se celebrarà el proper diumenge, dia 23.

Després d’una bona estada a París, es troba a Perpinyà, on acaba d’inaugurar una exposició d’obres seves, el distingit pintor Isidre Odena.

A la parròquia de Sant Pere se celebraren unes misses d’aniversari, en sufragi dels tres infortunats obrers que trobaren la mort en l’ensulsiada que es produí al cinema «La Rambla».

Aquestes misses tingueren lloc a les set, a les nou i a dos quarts de dotze i foren aplicades, respectivament, per a l’etern repòs de Josep Cardona, Antoni Pascual i Sebastià Blanco.

Descansin en la pau del Senyor.

Uns representants de la casa Lucena, de Barcelona, que ha construït una font lluminosa en miniatura, còpia de les fonts lluminoses instal·lades a Barcelona amb motiu de l’Exposició Internacional, visitaren les autoritats.

Els visitants feren funcionar la font de referència, i acordaren amb les autoritats instal·lar tres fonts lluminoses en miniatura en altres tres llocs de la ciutat, pels dies de la propera Festa Major.

En el sorteig d’una bonica torre, efectuat pel Foment de la Construcció, a benefici dels obrers parats del ram, han resultat afavorits els compatricis senyors Enric i Pere Estrenger, posseïdors del número premiat.

El sorteig constava de 39.000 números, expedits al preu de cinquanta cèntims.

Els afavorits adquiriren cinc pessetes dels esmentats bitllets.

El veí Pau Caelles, de 75 anys d’edat, pujà al tren a l’estació del Nord, per a traslladar-se a Barcelona, però equivocadament pujà al tren que anava cap a Manresa. En passar-ne en marxa el convoi, el senyor Caelles s’adonà de l’error que havia sofert, i baixà, però caigué i anà a parar sota les rodes del tren, el qual li produí múltiples ferides a tot el cos i l’amputació traumàtica del peu dret. Després de la primera cura d’urgència, fou conduit a l’Hospital.

Per tal de resoldre assumptes relacionats amb el municipi, ja sortit cap a Madrid el secretari de l’Ajuntament, senyor Francesc Benlloc.

No hay comentarios: