miércoles, 7 de noviembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 15 de juny de 1.935, pàg. 12


Avui, dissabte de les Témpores de Pentecostes, per l’Excel·lentíssim Senyor Bisbe de Barcelona, doctor Manuel Irurita, serà consagrat sacerdot Cardona i Carreras.

Demà, diumenge, a l’església arxiprestal del Sant Esperit, de Terrassa, a les deu del matí, el jove sacerdot celebrarà solemnement la seva missa nova. Serà apadrinat pel seu germà Josep i per la seva tia Ramona Cardona. Predicarà el reverend P. Antoni Cardona, escolapi, germà del nou sacerdot. Cantaran la missa els infants dels catecismes de la ciutat de Terrassa.

A Terrassa, la suspensió del Banc Català Hipotecari, el qual tenia instal·lada una Sucursal a la nostra ciutat, afecta un nucli considerable de petits industrials comerciants, agricultors, propietaris, etcètera, que constitueixen el gros de la clientela del Banc.

La policia governativa local efectuà dues detencions, a la Rambla d’Egara. Els detinguts s’anomenen Ramon Castro Rodas, de 31 anys, casat, domiciliats al carrer de Galvany, 120, i Càndid Velasco Pérez, de 54, habitant al carrer del Pintor Torres, 50 baixos.

Ambdós, es trobaven junt amb un grup d’anarquistes, als quals llegien el periòdic «Juventud Anarquista». Com sigui que el susdit grup inspirà sospites a la policia, que llavors quan foren detinguts els esmentats subjectes.

Seguidament els agents es personaren als domicilis dels detinguts, on practicaren un detingut registre, que donà per resultat la troballa de diversos opuscles de propaganda anarquista, unes llistes i altres documents, dels quals s’incautà la policia.

A més, a casa del Castro, fou trobada una pistola marca «Astra», amb els corresponents carregadors.

El Velazco i el Castro han quedat detinguts a la Comissaria de Policia, del carrer de la Palla.

També, a quarts d’onze de la nit, la policia practicarà una nova detenció. Es tracta d’un conegut element comunista, anomenat Joan Garcia Bautista, domiciliat a Terrassa.

Pels documents i lletres que li han estat trobats, resta demostrat que el Garcia sostenia activa correspondència amb uns elements comunistes residents a França.

També ha quedat detingut a la Comissaria de Policia.

No hay comentarios: