miércoles, 14 de noviembre de 2018

El Dia, Edició dilluns 24 de juny de 1.935, pàg. 2


GREU ACCIDENT D'AUTO :: QUATRE FERITS, DOS D'ELLS DE GRAVETAT.

Pels volts de dos quarts d'una d'ahir a la tarda va produir-se un greu accident automobilístic en el revolt de la carretera de Castellar, a uns 500 metres del trencall que condueix a Matadepera.

El fet es produi de la següent manera:

En direcció a la nostra ciutat venia un cotxe de luxe propietat i conduit pel senyor Pere Duran i Grau, de 62 anys, casat, domiciliat al carrer de Sant Joan, 37, en el qual hi anaven tres altres compatricis. A conseqüència d'agafar malament el revolt, el vehicle va estimbar-se per un terraplé de 15 a 20 metres d'alçària.

L'accident fou moll parençós i tots els ocupants resultaren lesionats.

Darrera del cotxe estimbat i anava un altre auto que parà seguidament i un dels ocupiants tocà un xiulet, d'auxili.

Per la mateixa carretera i amb carro, es dirigien a la nostra ciutat, els camillers Pere Brossa i Marc Galucho, els quals es personaren al lloc del succés.

Acte seguit descendiren pel terrraplé i ajudats pels presents allà tragueren de dintre l'auto els ferits que, amb tota precaució, foren transportats dalt de la Carretera.

Els camillers junt amb dos dels accidentats que es trobaven ferits de poca consideració es traslladaren a Terrassa.

Aquests ferits, són Joan Calsina i Esquis, de 48 anys, casat, domiciliat al carrer de Francesc Macià, 81, i el seu fill Pompeu Calsina i Rovira, de 12 anys. Ambdós foren portats al seu domicili, on el doctor Duran que fou avisat, va asistir-los de vàries contusions i masègament general.

L'Ambulància de la Creu Roja que fou posada al corrent de l'accident, va traslladar-s'hi, portant els altres dos ferits a la nostra ciutat. També varen personar-se al dit lloc els doctors Palet i Cistaré.

Els altres ferits són el senyor Duran i el nostre bon amic. En Francesc Castella i Jover, de 50 anys, casat, amb domicili al carrer de Francesc Macià, 22.

Ambdós foren assistits al Dispensari de la Mútua d'Assegurances pel doctor Palet.

El Castella presentava fractura de la columna vertebral en dos llocs, lesions modulars, contusions i ferides a vàries parts del cos l masegament general, qualificant-se el seu estat de pronòstic gravíssim.

El Duran sofria ferides inciso contuses a l'orella dreta, cap i mà esquerra, i altres vàries contusions i fort masegament. El seu estat, segons dictamen facultatiu, és qualificat de reservat.

Després de practicada la cura d'urgència, ambdós varen ingressar a la Clínica Mútua d'Assegurances.

Els ferits, tots ells ben coneguts i apreciats a Terrassa, han estat molt visitats, principalment a la tarda d'ahir en conèixer's la desgràcia que havien sofert.

Com que l'estat del senyor Castella era desesperat, fou avisat un facultatiu de la capital perquè el visités. Aquest va celebrar una detinguda consulta amb els doctors locals senyors Palet, Cistaré i Cadafalch.

Avui, dintre la gravetat del seu estat, sembla que el senyor Castella ha sofert una lleugera millora.

Així mateix, han millorat els altres tres víctimes de l'accident.

INTENTA SUICIDAR-SE

A les dues d'aquesta matinada, el doctor Cadafalch ha estat avisat perquè prestés assistència a Joan Martínez, de 27 anys, casat, amb casa al carrer de Salvador Seguí, 115, que sofria unes ferides per arma de foc.

Segons se'ns diu, el Martínez va produir-se les lesions amb l'escopeta que tenia al seu domicili, quan intentà posar fi a la seva vida amb un tret que s'engegà a l'aixella esquerra.

L'acte el va cometre mentre es trobava en un fort estat d'alcoholisme, puix que feia una estona havia sortit fortament excitat del Bar Internacional.

Presentava una ferida d'arma llarga de foc al braç esquerre, amb fractura de l'húmer en el seu terç superior, de pronòstic greu.

L'Ambulància de la Creu Roja va traslladar l’accidentat a l'Hospital, on ha quedat allitat.

1 comentario:

Posicionamiento web Chile dijo...

La información que ofreces es muy interesante, me encantaría seguir leyéndote. Mucha suerte!