miércoles, 28 de noviembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 11 de juliol de 1.935, pàg. 5


El resum de les qualificacions obtingudes com a resultat final del curs 1934-35, a l’Escola Municipal de Cultura Femenina, ha entat el següent:

Les alumnes que assistiren a la classe d’Aritmètica foren vint-i-quatre, d’entre les quals sobresortiren Consol Cebollero i Maria Roca.

A la classe de Càlcul Mercantil, composta de vint-i-dues alumnes, es distingiren Llúcia Coromines i Rita Galobardes.

 A les de Taquigrafia i Mecanografia, ha merescut la nota màxima la senyoreta Concepció Puig i Ubach.

Cal esmentar les senyoretes que han excel·lit de les quaranta-sis que assistiren al Curs de Català i que són: Llúcia Coromines, Mercè Gibert, Lydia Pomés i Carme Roig.

De les vint-i-tres de la classe de Francès (primer curs) han merescut la nota màxima les senyoretes Elisa Comerma, Rita Galobardes i Maria Àngels Morena. En el segon curs de Francès han excel·lit Mercè Gibert i Maria Teresa Morera.

A la classe de Dibuix, de quaranta-tres inscrits s’han distingit: Maria Castella, Amàlia Boladeras, Elisa Comerma, Llúcia Coromines, Maria Teresa Humet, Carme Junyent, Mercè Ribes i Carme Junyent, Mercè Ribes i Carme Soler.

En conjunt: l6 excel·lents, 52 notables, 55 bons, 46 aprovats i 58 sense qualificació.

Ultra aquestes assignatures, cal fer esment de les classes pràctiques de tall i confecció de roba de color i blanca, de planxat, de cuina i del curset de treballs en cuiro i metalls repujats, l’aprofitament de les quals, per bé que no es lluïren en qualificacions, és ben remarcable.

Encoratjats, tant pels resultats obtinguts com pel nombre d’alumnes que se n’han beneficiat, hom te en projecte algunes innovacions per al curs vinent, car es vol que totes les noies terrassenques trobin en aquella Escola, si més no, aquelles assignatures que els són indispensables per a la seva formació integral.

Al Saló d’Exposicions d’Amics de les Arts segueix obreta la interessant exposició d’olis i dibuixos que el notable artista terrassenc Jacint Bassó obrí el primer dia de Festa Major.

L’interès d’aquesta exhibició artística radica, principalment, en els magnífics retrats de bon nombre de compatricis, obres de les quals l’artista Bassó ha escoltat els millors elogis.

No hay comentarios: