lunes, 17 de abril de 2017

El Dia, edició dijous 11 de maig de 1.933, pàg. 2

EXPLOSIÓ DE PETARDS A LA LINIA DEL NORD.

Per la guàrdia civil s'ha donat coneixement al Jutjat de Terrassa, que a les 12 de la nit d'abans d'ahir, foren oïdes fortes detonacions en l'indret de la línia del Nord, dins el terme municipal de Vacarisses. En tenir-ne noticia la benemèrita immediatament es desplaçaren algunes parelles de guàrdies en direcció al lloc referit, on efectuaren una detinguda inspecció i poguren observar que en el quilòmetre 332 de la linia de ferrocarril havien fet explosió diversos petards de dinamita, obrint quatre grans forats a terra, entremig de les travesses de la via. Aquesta, però, no sofrí el més petit desperfecte.

A escassos metres del mateix lloc els guàrdies trobaren altres cinc petards de dinamita, encara carregats i amb la corresponent metxa i un detonador.

Resultat de la inspecció verificada per aquells voltants, la benemèrita descobrí també que els sediciosos havien tallat 28 fils de la línia telefònica de Barcelona a Lleida, a conseqüència del qual restaren momentàniament interrompudes les comunicacions amb diversos viles i pobles.


No hay comentarios: