domingo, 16 de abril de 2017

El Dia, edició dimecres 10 de maig de 1.933, pàg. 2

Després del fracassat moviment de vaga general revolucionària.

ANIT FOU VOLAT UN ALTRE PAL DE LA LINIA ELÉCTRICA I TIROTEJADA LA GUARDIA CIVIL.

A quarts de 10 del vespre d'ahir féu explosió un altre artefacte col·locat al peu d'un dels pals de la Companyia del fluid elèctric en un lloc lindant a la carretera de Rubí, prop de la masía de can Palet. Aquesta nova explosió no va ocasionar desperfectes d'importància ni avaria en el corrent, però originà, com és natural, una forta alarma entre la població d'aquella barriada.

Assabentada de l'ocorregut la guàrdia civil es destacaren cap aquell indret algunes parelles de la benemèrita les quals, en trobar-se prop del lloc del succés, foren rebudes a trets per alguns individus els quals no pogueren ésser vistos a causa de l'obscuritat. La guàrdia civil respongué a l'agressió engegant llurs mausers en direcció a l'indret d'on havien partit les detonacions, però malgrat les minucioses recerques que efectuà per aquells voltants, no aconseguí descobrir cap dels autors de la salvatjada.

Llevat del fet que acabem de referir, res més d'anormal no ha ocorregut durant la nit passada ni per tot el dia d'avui en què la ciutat ha presentat el seu aspecte normal i s'ha treballat a totes les fàbriques, tallers i oficis, sense la més
petita incidència.

No obstant, continuen essent moltes les precaucions adoptades per les Autoritats. Les forces d'assalt, la guàrdia civil i la policia, segueixen practicant nombrosos escorcolls i porten a cap una escrupulosa vigilància

LES DETENCIONS

A conseqüència d'aquest darrer intent revolucionari, es procedí a la detenció dels següents individus d'aquesta ciutat, els quals, ahir a les 10 del vespre, foren traslladats a Barcelona i posats a disposició del Governador civil:

Llorenç Claris i Martinez, Joaquim Perarnau i Corbera, Ferràn Oliva i Roig, Rafael Martínez i Querol, Isidre Nogueras i Creus, Francesc Florensa i Janer, Andreu Mora i Escoté i Pere Cortès i Sallés.

També foren detinguts i han quedat a la Presó de Terrassa a disposició del Jutjat, els següents:

Josep Vives i Comellas, Jaume Puigarnau i Badia, Miquel Alarcón i Vidal, Constanci Pau i Pallarol i Josep Sánchez i Sánchez.

Anit, la guàrdia civil va detenir també el conegut sindicalista Joan Prat i Castellà, amb caràcter provisional.


No hay comentarios: